Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα πρόκληση: Στον Όλυμπο με τον Ήλιο της Βεργίνας ο αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων

Νέα πρόκληση: Στον Όλυμπο με τον Ήλιο της Βεργίνας ο αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων

Ένα απίστευτο δώρο προσέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων και πρώην υπουργός εξωτερικών του εν λόγω μορφώματος. Στα πλαίσια των προκλήσεων των Σκοπίων, ο εν λόγω κρατικός παράγοντας ξεπέρασε τα όρια, ανεβαίνοντας στον Όλυμπο και φωτογραφούμενος με την σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Δεν είναι μόνο ότι ο εν λόγω πολιτικός ξεπέρασε τα όρια, προβαίνοντας σε μία ύβρι εναντίον του Ελληνισμού, χρησιμοποιώντας ένα καθαρά ελληνικό σύμβολο, που δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω κρατίδιο. Αποτελεί, επίσης, παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Αθήνας – Σκοπίων του 1995, βάσει της οποίας γίνονται οι συνομιλίες μέχρι και σήμερα.

Η Ενδιάμεση Συμφωνία προβλέπει ότι το κρατίδιο των Σκοπίων δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί το εν λόγω σύμβολο, που μέχρι τότε χρησιμοποιούσε ως σημαία του. Τώρα βλέπουμε έναν κρατικό αξιωματούχο να ανεβαίνει μέχρι την ψηλότερη κορφή του Ολύμπου με το εν λόγω ελληνικό σύμβολο και να ανεβάζει τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με βάση αυτή την πρόκληση – παραβίαση της Συμφωνίας, η κυβέρνηση μπορεί να προκαλέσει διπλωματικό θέμα, τερματίζοντας ουσιαστικά τις συνομιλίες, γεγονός που ευνοεί σε κάθε περίπτωση την Ελλάδα, με πρώτο βήμα την κήρυξη ως ανεπιθύμητου του εν λόγω προσώπου. Το θέμα μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για μεταστροφή του κλίματος στο εξωτερικό υπέρ της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα πάνω στην εμπιστοσύνη που μπορεί κανείς να έχει στο εν λόγω μόρφωμα.

Προτίθεται, άραγε, η κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για άρση της συγκεκριμένης προσβολής και την πολιτική της εκμετάλλευση στην εξωτερική πολιτική; Από ότι δείχνουν τα πράγματα κάτι τέτοιο δεν θεωρείται αναμενόμενο, αφού η κυβέρνηση έχει ήδη παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς.

Θυμίζουμε ότι σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ είχε αναγγελθεί ως «μακεδόνας» ο υπουργός εξωτερικών του κρατιδίου. Η συγκυβέρνηση τήρησε σιωπή γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα και χρειάστηκε η παρέμβαση των ευρωβουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, για να αποκατασταθεί η τάξη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-skopianikh-proklhsh-ston-olumpo-me-ton-hlio-ths-berginas-o-antiproedros#ixzz3E3e5LGXV

Exit mobile version