Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση για ενημερωτική ιστοσελίδα εταιρείας με παγκόσμια εμβέλεια που παρουσίαζε την Κρήτη ως “οθωμανική”

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ενημερωτική ιστοσελίδα εταιρείας με παγκόσμια εμβέλεια παρουσίαζε την Κρήτη ως «οθωμανική»»

Για αρκετές μέρες στα μέσα του μηνός, η ιστοσελίδα της google στην οποία φιλοξενούνται οι κυριότερες ειδήσεις (news.google.gr) στην στήλη των προγνώσεων καιρού εμφάνιζε τον τίτλο «οθωμανική» για την Κρήτη. Προφανώς επρόκειτο για ένα απίστευτο αστείο ή μια τρομερή γκάφα, αλλά η αλήθεια είναι ο τίτλος «Καιρός Ottoman Crete Greece» είναι προκλητικός και έντονα προσβλητικός για το δημόσιο αίσθημα. Το ότι το λάθος αυτό δεν διορθώθηκε αμέσως αλλά μετά από το πέρας κάποιων ημερών, δείχνει ότι δεν υπήρξε ουδεμία επίσημη αντίδραση.

Το «λάθος» αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά «λαθών» που εμφανίζουν την Κρήτη ως κάτι μη το ελληνικό, σαν να μην είναι νησί της χώρας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι παλαιότερη τηλεοπτική διαφήμιση μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που εμφάνιζε τη σημαία της λεγόμενης «ανεξάρτητης Κρήτης», της σημαίας που συμβόλιζε την επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Γιατί δεν υπήρξε κάποια άμεση αντίδραση από επίσημο φορέα για να διορθωθεί άμεσα το προσβλητικό αυτό λάθος;
Θα υπάρξει στο μέλλον η απαραίτητη αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς σε περιπτώσεις παρόμοιων σφαλμάτων;

Αθήνα, 23/09/2014
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/koinovoulio/view/erwthsh-gia-enhmerwtikh-istoselida-etaireias-me-pagkosmia-embeleia-pou-paro#ixzz3EE2vcEaz

Exit mobile version