Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση για τους πάνω από 1.000 αστυνομικούς που απασχολούνται στην φύλαξη «επιφανών» προσώπων

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «Πάνω από 1.000 αστυνομικοί απασχολούνται στην φύλαξη «επιφανών» προσώπων την ώρα που ολόκληρες περιοχές μένουν στο έλεος των εγκληματιών»

Η ΕΛ.ΑΣ στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε πως εντατικοποιούνται στο έπακρο των μέτρων προστασίας διαφόρων γνωστών δημοσιογράφων, «προς πρόληψη και αποφυγή οποιουδήποτε εκτρόπου». Παρά των αντίθετων εξαγγελιών, οι Έλληνες αστυνομικοί παραμένουν οι «σωματοφύλακες» διάφορων δημοσιογράφων, δικηγόρων και λοιπών «επιφανών» προσώπων.

Την ίδια ώρα οι πολίτες νιώθουν όλο και πιο έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας αφού η εγκληματικότητα χτυπάει «κόκκινο» και η αστυνομία δεν έχει το προσωπικό και τα μέσα να ανταποκριθεί στο έργο της.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση στα τέλη του 2012 είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες ότι χιλιάδες αστυνομικοί θα απαλλαγούν από το «καθήκον» φύλαξης «σημαντικών»προσώπων προκειμένου να τεθούν στην υπηρεσία των πολιτών. Τελικά, η εξαγγελία αυτή όχι μόνο δεν τηρήθηκε, αλλά και οι 600 αστυνομικοί που είχαν επιστρέψει στα αστυνομικά τμήματα μετήχθησαν εκ νέου στις φρουρές επωνύμων σχεδόν αμέσως.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Προτίθεται να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση διατάσσοντας την απαλλαγή των αστυνομικών αυτών από την φύλαξη «σημαντικών» προσώπων και την επιστροφή τους στα τμήματα;

Αθήνα, 23/09/2014
H ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/koinovoulio/view/erwthsh-gia-tous-panw-apo-1.000-astunomikous-pou-apascholountai-sthn-fulajh#ixzz3EE3jgVki

Exit mobile version