Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O Μητρόπουλος επιβεβαιώνει τον μνημονιακό Σύριζα: Θα ισχύουν τα μνημόνια όσο «διαπραγματευόμαστε»

O Μητρόπουλος επιβεβαιώνει τον μνημονιακό Σύριζα: Θα ισχύουν τα μνημόνια όσο «διαπραγματευόμαστε»

Φανταστείτε για ένα δευτερόλεπτο τον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ που όντας συνειδητοποιημένος πολίτης, παρακολουθεί τις δηλώσεις και τις θέσεις του κόμματος που έχει αποφασίσει να ψηφίσει. Ο εν λόγω ψηφοφόρος θα πρέπει να αισθάνεται απέραντη σύγχυση και αμηχανία από τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες του κόμματός τους.

Είδαμε προ ημερών τις ταυτόχρονες και αντιφατικές δηλώσεις Τσίπρα – Λαφαζάνη, σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Σήμερα έχουμε άλλες βαρύνουσας σημασίας δηλώσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο, οι οποίες δείχνουν ποια ακριβώς πολιτική πρόκειται να ακολουθήσει το συνονθύλευμα της αριστεράς όταν γίνει κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος παρά μόνο εκεί που γιγαντώθηκε. Ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε επιθετική διαπραγμάτευση και όσο δεν θα χει καταγγελθεί το Μνημόνιο και δεν έχουν επιτύχει οι διαπραγματεύσεις οι συμβάσεις θα ισχύουν»

Κοινώς την επαύριο των εκλογών, όταν θα έχει συναφθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας θα αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, αφήνοντας στην άκρη τα «σκισμένα» μνημόνια. Όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις (ζήσε Μάη μου…) οι συμβάσεις και οι νόμοι του μνημονίου θα ισχύουν κανονικότατα.

«Θα ξαναδιαπραγματευτούμε. Θα είναι διαρκής και επιθετική η διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει plan b στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει μονομερής κίνηση αναφορικά με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Τις δόσεις θα τις πληρώνουμε κανονικά. Δεσμευόμαστε από ρήτρες

Όσοι, λοιπόν, περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να «σκίσει» μνημόνια και να καταργήσει νόμους, καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη έτοιμη την στρατηγική της συγκυβέρνησης.

Και πάλι θα έχουμε επισκέψεις στην Μέρκελ και παρακάλια, μόνο που αυτή τη φορά αντί για γαλάζια θα είναι ροζ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mhtropoulos-suriza-tha-ischuoun-ta-mnhmonia-oso-diapragmateuomaste#ixzz3EEioujvu

Exit mobile version