Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μυστική συνάντηση Δραγασάκη – Τσακαλώτου με Στουρνάρα


Η συνάντηση δεν αφορούσε τις επενδύσεις των μετοχών της JP Morgan…
Μυστική συνάντηση είχαν δύο ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό οικονομικών και νυν αρχιτραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, όπως πληροφορούμεθα από τα καθεστωτικά μέσα. Επίκεντρο των συνομιλιών τους ήταν οι δηλώσεις Γεωργιάδη σχετικά με τις τράπεζες.
Το μυστήριο σχετικά με την όλη υπόθεση είναι ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της συζήτησης, παρά μόνο εικασίες περί της προαναφερθείσας αφορμής. Το σίγουρο είναι ότι δεν συζητήθηκαν οι επερχόμενες επενδύσεις του Τσακαλώτου, αφού αυτός έχει ήδη τοποθετήσει την εμπιστοσύνη του στην JP Morgan, γεγονός που ενδεχομένως πυροδότησε την συζήτηση μεταξύ δύο ικανοποιημένων πελατών της εν λόγω εταιρείας και τίποτε παραπάνω.
Είναι απολύτως σίγουρο πως η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα μυστηριώδη αεροπλάνα της Σπυράκη. Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε τονίσει σε συνέντευξή της ότι την προεκλογική περίοδο του 2012, αεροπλάνα ξεφόρτωναν μετρητά, για να μην στερέψουν τα ΑΤΜ, ενώ αργότερα σε βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος αναφερόντουσαν τα σχέδια των κυβερνώντων ακόμα και για διμοιρίες ΜΑΤ που θα περικύκλωναν τα ΑΤΜ.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται προ των πυλών. Η ανησυχία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιθανότητα να «εκπυρσοκροτήσει» η επικοινωνιακή πολιτική της πόλωσης προς χάρη του δίπολου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να υπάρξει όντως αναταραχή και να διαφύγουν κεφάλαια στο εξωτερικό. Αυτό που ήταν δηλαδή το αντικείμενο της συναντήσεως των δύο συριζαίων με τον Στουρνάρα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν (κλείσιμο τραπεζών – περιφρούρηση ΑΤΜ) σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα.
Με δεδομένο ότι οι εκλογές είναι ιδιαιτέρως κοντά, ίσως η συζήτηση επεκτάθηκε στο να τεθούν σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί που θα φέρουν εκτάκτως ρευστό, όπως έκαναν και το 2012.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mustikh-sunanthsh-dragasakh-tsakalwtou-me-stournara#ixzz3EKpfhUX7

Exit mobile version