Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η εν δικαίω κατάλυση της δημοκρατίας

Σοκάρει η είδηση που αναρτήθηκε πρόσφατα στο σχολικό δίκτυο sch.gr και προφανώς ενδιαφέρεται να διδάξει στους μαθητές των ελληνικών σχολείων τα αγαθά της δημοκρατίας. «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» είναι ο τίτλος της ξενάγησης, που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής για να τιμήσει τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης. (πηγή: www.sch.gr – 12/9/2014).

Το σοκαριστικό είναι τόσο ο τίτλος, όσο και ο τρόπος που προσπαθεί να τον πραγματώσει. Στην Ελλάδα της κρίσης και των αυτοκτονιών, της αναίσχυντης εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και της πλήρους υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους είναι τουλάχιστον παράδοξο να μιλάμε για «δημοκρατία». Ακόμα χειρότερο είναι ότι η όποια δημοκρατία καταλύθηκε ακριβώς μέσα στη βουλή από τους ίδιους τους θεσμικούς υπηρέτες της, με όσα, εντελώς ξεδιάντροπα, ψηφίζουν, παρά τους κατά περίπτωση λεονταρισμούς τους. Μόνο τους μέλημα η διατήρηση των προνομίων τους και των παχυλών μισθών τους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών γνωρίζει ότι έχει μηδενικές πιθανότητες επανεκλογής.

Το μεταπολιτευτικό πολιτικό κατεστημένο δε διστάζει να στραφεί εναντίον οποιουδήποτε θεωρεί ότι απειλεί την ύπαρξή του, χρησιμοποιώντας μεθόδους κάθε άλλο παρά «δημοκρατικές». Η είσοδος στη βουλή της Χρυσής Αυγής και η εκρηκτική άνοδος του Εθνικιστικού Κινήματος ένωσε αίφνης όλους τους δήθεν δημοκράτες της πολιτικής και πυροδότησε μια περίοδο παράνομων διώξεων και δολοφονιών. Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους, το τρίτο πολιτικό κόμμα χαρακτηρίστηκε – χωρίς δίκη – εγκληματική οργάνωση και ο Αρχηγός του, μαζί ένα πλήθος στελεχών και απλών υποστηρικτών, βρέθηκαν προφυλακισμένοι, χωρίς καμιά κατηγορία εναντίον τους. Το τεκμήριο αθωότητας έγινε τεκμήριο ενοχής και η συλλογική ευθύνη αφορά πλέον μισό εκατομμύριο Έλληνες. Η δημοκρατία έδειξε το πρόσωπό της τελώντας εν δικαίω και αυτοκαταλύθηκε. 

Την ίδια στιγμή μεγαλοεργολάβοι, διαπλεκόμενοι καναλάρχες, με χρέη εκατομμυρίων ευρώ, διεφθαρμένοι πολιτικοί και κοινοί απατεώνες κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς κανένας να τολμά να τους αγγίξει ή αποφυλακίζονται με συνοπτικές διαδικασίες και αστείες δικαιολογίες. Ένας λαός απορημένος προσπαθεί να χορτάσει τρώγοντας δημοκρατία, αφού όλα αυτά γίνονται στο όνομα της.

Αν το ίδρυμα της βουλής ήταν έντιμο με τον εαυτό του, αυτό που θα έπρεπε να κάνει ήταν να διοργανώσει την ξενάγηση αλλά με τον τίτλο «Η εν δικαίω κατάλυση της δημοκρατίας, 40 χρόνια φαυλοκρατίας» γιατί αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός και ως γνωστόν, τίποτα και κανείς δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει τη βιωματική μάθηση.

Καρανικόλας Χρήστος – Τ.Ο. Θεσσαλονίκης

– See more at: http://www.xathess.gr/index.php/enimerosi/view/954#sthash.Y1qgi7lz.dpuf

Exit mobile version