Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαμαράς σε κρίση ειλικρίνειας: Εμείς είμαστε το πραγματικό ΠΑΣΟΚ και θα έχουμε και την τύχη του!

Σαμαράς σε κρίση ειλικρίνειας: Εμείς είμαστε το πραγματικό ΠΑΣΟΚ και θα έχουμε και την τύχη του!

Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στα… σαράντα της Νέας Δημοκρατίας ότι «εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη». Παρότι είναι τουλάχιστον γελοίο να ευαγγελίζεται ο οποιοσδήποτε εκ της συγκυβέρνησης ότι είναι «δημοκράτης», είναι επιπλέον αστείο όταν αυτή η έκφραση «δημοκρατικότητας» γίνεται από τον αρχισκευωρό Σαμαρά, ο οποίος είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας, κατάλυσης του πολιτεύματος διαμέσου της ρήξης της διάκρισης των εξουσιών και άλλα πολλά παρεμφερή αδικήματα.

Η δήλωση αυτή του Σαμαρά προκάλεσε την μήνη του ΠΑΣΟΚ, γιατί ήδη ήταν εν κινήσει οι διεργασίες για αναβάπτιση του ΠΑΣΟΚ ως «Δημοκρατική Παράταξη», μετά το φιάσκο της «Ελιάς». Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων εκδόθηκαν εκατέρωθεν με επίκεντρο αυτή την αποστροφή του πρωθυπουργικού λόγου, η οποία στην πραγματικότητα έβριθε αφελούς ειλικρίνειας. Ο Σαμαράς από τις πρώτες του κοινοβουλευτικές ημέρες ήταν και είναι ο άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Ποιος άλλος θα διατηρούσε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ενώ η εκλογική δύναμή του έχει πέσει στο 8% και το μέλλον είναι εξόχως δυσοίωνο, αφού όταν βρεθεί εκτός υπουργικών θώκων θα καταρρεύσει κάτω από το πλαφόν του 3%;

Η αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ έδειξε το κλίμα που επικρατεί πλέον στην κυβέρνηση. Παλαιότερα κάποια τέτοια περιστατικά θα έληγαν εν μία νυκτί, χωρίς να εκτεθεί στον κόσμο η διχόνοια που επικρατεί μεταξύ των δύο κομμάτων. Όμως τώρα είναι έκδηλο πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ, προσπαθούν να εμφανίσουν τις μεταξύ τους διαφορές, ώστε να μην αναγκαστούν να μοιραστούν ψηφοφόρους. Η «θερμοκρασία» στις σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων διαρκώς πέφτει και τίποτε δεν δείχνει πλέον να τους ενώνει.

Το γεγονός ότι οι βουλευτές των δύο κομμάτων, όντας «αρπακτικά» καρεκλών και όχι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού, πλέον αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο θα μας δώσει σκηνές απείρου κάλλους στο προσεχές χρονικό διάστημα. Η ΝΔ συντόμως θα χάσει την εξουσία και θα οδηγηθεί στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ το 2012. Ακολούθως θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική του διαδρομή, μέχρι την πολιτική ανυπαρξία, με δύο χρόνια καθυστέρηση. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/samaras-se-krish-eilikrineias-emeis-eimaste-to-pragmatiko-pasok-kai-tha-ech#ixzz3EhQiQFXe

Exit mobile version