Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μήνυση Χρυσής Αυγής για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Καβάλας

Μήνυση Χρυσής Αυγής για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Καβάλας

Η Χρυσή Αυγή έχει κηρύξει τον πόλεμο σε όλα τα κόμματα της κλεπτοκρατίας που μας έφεραν τα μνημόνια και είναι υπεύθυνα για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Τον τελευταίο μήνα διαβάζουμε στον τοπικό Τύπο για το σκάνδαλο που πλήττει την πόλης της Καβάλας και αφορά τον παραιτηθέντα γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα και πρώην δημοτικού συμβούλου του απερχόμενου πράσινου δημάρχου Σημιτσή. Ο εν λόγω κατηγορείται για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Μέχρι και σήμερα η “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” δεν έχει απαγγείλει καμιά κατηγορία και ο δράστης παραμένει ελεύθερος για να συνεχίζει να λεηλατεί τα κρατικά ταμεία.

Ο γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας Δημήτρης Βογιατζής ως δημότης της πόλης θεώρησε υποχρέωση του να υπερασπιστεί το κοινωνικό συμφέρον και για αυτό κατάθεσε την υπ΄αριθμόν Α.Β.Μ. Α14/3204 μήνυση στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Καβάλας με σκοπό να γίνει το αυτονόητο. Θα πρέπει άμεσα να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για να τιμωρηθεί ο παραβάτης και να διασωθεί τόσο το κοινωνικό αγαθό της παιδείας όσο και το δημόσιο χρήμα που ανήκει στον ελληνικό λαό.

Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει ότι η μόνη πολιτική δύναμη με καθαρά χέρια και χωρίς ίχνος μαύρου χρήματος σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 

του Δημητρίου Βογιατζή του Γεωργίου κατοίκου Καβάλας, οδός Δαγκλή 10 ως επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή.

ΚΑΤΑ

παντός υπευθύνου

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) το ταμείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας παρουσιάζει έλλειμμα απροσδιορίστου μεγέθους μεταξύ 20.000 € και 160.000 € ή και περισσότερο, ενώ πριν από ένα χρόνο (2013) παρουσίαζε πλεόνασμα 130.000 €. Το ταμείο αυτό επωμίζεται τα έξοδα της συντήρησης και της λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας. Τις καταγγελίες έφερε ο νέος πρόεδρος της επιτροπής κ. Νικόλαος Ξανθόπουλος. Το έλλειμμα στο συγκεκριμένο ταμείο του Δήμου, εκτός των πιθανών ποινικών ευθυνών στις οποίες μπορεί να οφείλεται, δημιουργεί και το υπαρκτό πρόβλημα της λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπάρχει θέμα άμεσης λειτουργίας καθώς οφείλονται λογαριασμοί ρεύματος και τηλεφώνου και δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά καυσίμων θέρμανσης ενόψει του χειμώνα. Εκτός όμως τούτων δημιουργείται μέγα θέμα με την δημόσια υγεία και συγκεκριμένα με την υγεία μαθητών και δασκάλων καθώς το συγκεκριμένο ταμείο μισθοδοτεί τις καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων.

ΕΠΕΙΔΗ εάν ισχύουν τα ανωτέρω δημοσιεύματα παραβιάζονται πλήθος ποινικών διατάξεων. Παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευση των καταγγελιών του τύπου και την τιμωρία παντός υπευθύνου.

Επισυνάπτουμε άρθρα του τοπικού τύπου σχετικά με τα καταγγελλόμενα.

Καβάλα 26-9-2014
ο αναφέρων
Δημήτριος Βογιατζής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mhnush-chrushs-aughs-gia-to-skandalo-ths-upejaireshs-apo-ta-tameia-tou-dhmo#ixzz3EnElKphC

Exit mobile version