Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προσπαθούν να παραστήσουν τους εθνικόφρονες οι ψοφοδεξιοί, αντιγράφοντας την Χρυσή Αυγή

Προσπαθούν να παραστήσουν τους εθνικόφρονες οι ψοφοδεξιοί, αντιγράφοντας την Χρυσή Αυγή

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, πίσω στο 2010 ήταν η τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο των Αθηνών. Η πρόταση αυτή του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στηριζόταν πάνω σε έναν ανδριάντα, ο οποίος ήδη ήταν στην δικαιοδοσία του Δήμου Αθηναίων και δεν είχε τοποθετηθεί από το 1993!

Το θέμα επανέφερε προ ημερών στην επικαιρότητα με ερώτησή του προς τον υπουργό πολιτισμού, ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος. Λίγες ημέρες μετά ο Αντώνης Σαμαράς, ξεπουλούσε το όνομα της Μακεδονίας μας. Το πολιτικό βάρος ασήκωτο για τον «μακεδονομάχο» Σαμαρά, ο οποίος έχτισε μία πολιτική καριέρα πάνω στο «Μακεδονικό», συνεπώς έπρεπε να υπάρξει ένα επικοινωνιακό αντίβαρο για να το αποσείσει.

Έτσι 24 βουλευτές της ΝΔ, κατ’ εντολή Σαμαρά, και με την κάλυψη των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης, φρόντισαν να αντιγράψουν την ερώτηση του Συναγωνιστή και να την επανακαταθέσουν. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ενώ η ίδια ερώτηση δεν έλαβε δημοσιότητα όταν κατατέθηκε από την Χρυσή Αυγή, τώρα που κατατέθηκε από κυβερνητικούς βουλευτές, έλαβε διαστάσεις, προκειμένου να αποκρύψει την εθνοπροδοσία.

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παντελώς ανίκανη για διεξαγωγή εθνικής πολιτικής. Πέραν όμως αυτής της ανικανότητας υπάρχει και η δολιότητα, αφού αντιγράφει την πολιτική της Χρυσής Αυγής, όταν χρειάζεται να κρύψει την εθνοπροδοσία της και να προβάλλει ένα «πατριωτικό» προφίλ προς τους ψηφοφόρους.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του Συναγωνιστή: 

Ερώτηση για τον αναξιοποίητο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δωρίστηκε στον Δήμο Αθηναίων

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Αναξιοποίητος ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δωρίστηκε στον Δήμο Αθηναίων»

Ο χάλκινος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα αγοράστηκε απο το υπουργείο Πολιτισμού και δωρίστηκε στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης. Από τότε, εδώ και είκοσι ένα χρόνια, παραμένει στον προαύλιο χώρο του εργαστηρίου του Γιάννη Παππά. Την ώρα που η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν διστάζει να απαλλοτριώνει χώρους για να τοποθετήσει «μνημεία» του Έλληνα στρατηλάτη ιδιοποιούμενη την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να βρει κάποιο σημείο για την τοποθέτηση του εν λόγω αγάλματος.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Για ποιο λόγο όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αξιοποιηθεί από τον Δήμο η εν λόγω δωρεά του υπουργείου;
Θα τοποθετηθεί το συντομότερο δυνατόν ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικό χώρο της Αθήνας;

Αθήνα, 23/09/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prospathoun-na-parasthsoun-tous-ethnikofrones-antigrafontas-thn-chrush-augh#ixzz3EpEBZnSr

Exit mobile version