Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κριστίνα Κίρχνερ στη σύνοδο του ΟΗΕ: “Οι ΗΠΑ εξόπλισαν και δημιούργησαν τους τρομοκράτες σε στρατόπεδα στην Σ. Αραβία” (βίντεο)

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, σε λόγο της με θέμα την παγκόσμια απειλή της τρομοκρατίας κατηγόρησε ευθέως τους Αμερικανούς ότι εξόπλισαν τους τρομοκράτες σε στρατόπεδα στην Σαουδική Αραβία, και φυσικά ενόχλησε τόσο που τα αμερικανικά ΜΜΕ σχολίασαν την ομιλία αρνητικά.

Κατηγόρησε τη Δύση για λανθασμένο τρόπο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και όπως είπε ουσιαστικά η Δύση έχει συμβάλει στη δημιουργία των τρομοκρατικών ομάδων της Ανατολής.
Επέκρινε τη διεθνή απάντηση στην απειλή του IS στο Ιράκ και τη Συρία, ιδίως τις ΗΠΑ – τις οποίες κατηγόρησε πως ηγήθηκαν της αποστολής να εξοπλίσουν και να εκπαιδεύσουν τους αντάρτες της αντιπολίτευσης της Συρίας σε στρατόπεδα στη Σαουδική Αραβία.
Αναφέρθηκε και σε άλλες ιστορικές αποστολές, όπως η προσπάθεια των ΗΠΑ να οπλίσει τους αφγανούς μουτζαχεντίν εναντίον της σοβιετικής εισβολής, ή την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν στη δεκαετία του 1980. «Οι αποστολές αυτές άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία ομάδων όπως η Αλ – Κάιντα», είπε .΄Αν μη τι άλλο η Αργεντινή πρόεδρος ήταν καλά διαβασμένη για τις “δημοκρατικές” επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
πηγή
Exit mobile version