Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κυβέρνηση κρατά κλειστά 15 πλήρως εξοπλισμένα δημόσια κέντρα αποκατάστασης προς χάριν των ιδιωτικών

Η κυβέρνηση κρατά κλειστά 15 πλήρως εξοπλισμένα δημόσια κέντρα αποκατάστασης προς χάριν των ιδιωτικών

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, δεκαπέντε πλήρως εξοπλισμένα δημόσια κέντρα αποκατάστασης παραμένουν κλειστά, ώστε να ευνοούνται τα ιδιωτικά.

Πρόκειται για πρακτική από την ξεπουλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση που επιβαρύνει τόσο τους ασφαλισμένους, όσο και τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ.

Αφενός οι ασθενείς απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης και με το ανάλογο κόστος, αφετέρου η λειτουργία τους θα μπορούσε να ανακουφίσει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ώστε να δοθεί έμφαση σε άλλες, επείγουσες δράσεις του οργανισμού.

Με αυτήν του τη στάση το Υπουργείο Υγείας ουσιαστικά επιδοτεί τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης εις βάρος της δημόσιας υγείας, χωρίς να έχει πρόθεση να αλλάξει την τακτική του, καθώς στο προσχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτό το ζήτημα.

Σε εποχή λοιπόν οικονομικής κρίσης, αντί η κυβέρνηση να φροντίζει για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των πολιτών αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία, σπεύδει σε μαζικές περικοπές και σκληρά μέτρα που απαξιώνουν την ποιότητα ζωής των ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-kubernhsh-krata-15-plhrws-ejoplismena-dhmosia-kentra-apokatastashs-kleist#ixzz3EyaNyVsH

Exit mobile version