Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση για την πολιτική προπαγάνδα στα σχολεία

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Πολιτική προπαγάνδα στα σχολεία»

Σύμφωνα με καταγγελίες πολλών γονέων, προ ολίγων ημερών και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου με αφορφή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα θανάτου του Παύλου Φύσσα, οι μαθητές σε διάφορα σχολεία της Κεφαλλονιάς δέχθηκαν πολιτική προπαγάνδα. Ειδικότερα, λίγο πριν την πρωινή προσευχή οι διευθυντές των σχολείων επέβαλαν στους μαθητές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Παύλου Φύσσα. Σε κάποια σχολεία ακολούθησαν μάλιστα και τραγούδια της επετείου του Πολυτεχνείου. Υπήρξαν δε και περιπτώσεις όπου δεν έλειψαν ακόμη και ομιλίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονταν μάλλον σε κομμουνιστικό παραλλήρημα, συνοδεία ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής.

Με αφορμή το τελευταίο αυτό περιστατικό, θα ήθελα να αναφερθώ και σε άλλα τέτοια νοσηρά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια σε σχολεία όλης της Επικράτειας. Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, έχουν παρατηρηθεί νεαρά άτομα έξω από σχολεία να μοιράζουν φυλλάδια της ΚΝΕ σε ανήλικους μαθητές έχοντας προκλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε εκπαιδευτικούς που επιχειρούν να τους απομακρύνουν. Σε συγκεκριμένο σχολείο, μάλιστα, των Νοτίων Προαστίων που τελεί υπό κατάληψη είναι αναρτημένο στα κάγκελα του προαυλίου πανό, στο οποίο αναγράφεται «Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗΣ». Για το γεγονός έχει ενημερωθεί το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, ωστόσο απαιτείται κατάθεση του Διευθυντή του σχολείου ή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για να γίνει εισαγγελική παρέμβαση.

Χαρακτηριστική είναι και η καταγγελία για τον περσινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε ΓΕΛ της Αττικής. Ο καθηγητής που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της γιορτής, αντί να αναφερθεί στην εθνική παλιγγενεσία των ηρώων του 1821, άφησε σαφείς υπαινιγμούς ότι επρόκειτο για ταξικό αγώνα, ενώ έκανε λόγο και για ψευτοεθνικισμούς και ψευτοπατριωτισμούς. Στο πλαίσιο αυτό ακολούθησαν ξενόγλωσσα τραγούδια και ξενόφερτοι χοροί από τους μαθητές, καθώς και ομιλία του διοργανωτή καθηγητή για την παγκοσμιοποίηση.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πολιτικής προπαγάνδας στα σχολεία;
Δεδομένου ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 240/5/Γ2/1519/1985 εγκύκλιο του ΥΠ.Ε.Π.Θ., απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου, θα αποδοθούν ευθύνες στους εκπαιδευτικούς που κάνουν πολιτική προπαγάνδα κατά παράβαση των καθηκόντων τους και του άρθρου 16 του Συντάγματος;

Αθήνα, 01/10/2014
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/koinovoulio/view/erwthsh-gia-thn-politikh-propaganda-sta-scholeia#ixzz3EybQVenO

Exit mobile version