Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δώρο-πρόκληση της Χούντας Σαμαρά στους εφοπλιστές: καταργείται η υποχρεωτική έκτακτη εισφορά

Δώρο-πρόκληση της Χούντας Σαμαρά στους εφοπλιστές: καταργείται η υποχρεωτική έκτακτη εισφορά

Μέχρι να δει το φως της δημοσιότητας το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί απατεώνες σπίλωναν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα δίχως να του δίνουν το δικαίωμα να απαντήσει στη λάσπη, ισχυριζόμενοι πως η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας χρηματοδοτείται από εφοπλιστές.

Δυστυχώς για τους θρασείς συκοφάντες της Χρυσής Αυγής, οι ελεγκτικές αρχές αποφάνθηκαν πως δεν υφίστανται «μαύροι χρηματοδότες», συνεπώς οι υβριστές του Κινήματος ήσαν συκοφάντες κατ’ εργολαβία με το αντεθνικό Καθεστώς. Ενώ όμως οι δημοσιογραφικές γλώσσες εμφανίστηκαν λαλίστατες στην εκτόξευση λάσπης και συκοφαντιών εις βάρος της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζουν στόματα ερμητικά κλειστά στην περίπτωση της σκανδαλώδους τροπολογίας της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά δια της οποίας απαλλάσσονται οι εφοπλιστές από την υποχρεωτική εισφορά, η οποία είχε νομοθετηθεί στα τέλη του 2013.

Συγκεκριμένα, με την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε η Χούντα και φέρει τις υπογραφές των Γκίκα Χαρδούβελη, Ανδρέα Λοβέρδου, Όλγας Κεφαλογιάννη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καταργείται ο νομοθετημένος από το 2013 υποχρεωτικός χαρακτήρας της έκτακτης εισφοράς των εφοπλιστών.

Η σκανδαλώδης και προκλητική ρύθμιση αποτελεί επί της ουσίας εφαρμογή της δέσμευσης Σαμαρά προς τους εφοπλιστές, δέσμευση η οποία είχε αποτυπωθεί μέσω συνυποσχετικού εγγράφου, το οποίο είχε υπογραφεί μεταξύ του πρωθυπουργού και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών το καλοκαίρι του 2013.

Αντί της υποχρεωτικής έκτακτης εισφοράς, οι εφοπλιστές καλούνται να καταβάλλουν σε χρονικό ορίζοντα τετραετίας το ποσό των 420 εκατομμυρίων ευρώ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο διακριτικός «πατριωτισμός» των εφοπλιστών δεν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, τότε η ένωση των εφοπλιστών θα κληθεί να καταθέσει τις προτάσεις της, ούτως ώστε να καλυφθεί η διαφορά. Πραγματικά, πρόκειται για «εξοντωτικό» μέτρο της Χούντας προς τους εφοπλιστές…

Τι ανταλλάγματα έλαβε η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά προκειμένου να προχωρήσει σε αυτή την επαίσχυντη τροπολογία, σε μια περίοδο κατά την οποία Έλληνες πεθαίνουν στην ουρά αναμένοντας να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, είναι ερώτημα το οποίο ο καθένας μπορεί να απαντήσει.

Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να βγάλει και χρήσιμα συμπεράσματα για τον πραγματικό, ύπουλο ρόλο των μέσων μαζικής εξαπάτησης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dwro-proklhsh-ths-chountas-samara-stous-efoplistes-katargeitai-h-upochrewti#ixzz3EyeArejq

Exit mobile version