Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δικαίωση για τον διευθυντή του ΨΝΑ, Κωνσταντίνο Παρασχάκη

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επανεκτιμώντας τις κατηγορίες εναντίον του ψυχιάτρου κ. Κωνσταντίνου Παρασχάκη, αποφάσισε την απαλλαγή του από τις ποινές που του είχαν επιβληθεί από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ουσιαστικά την αθώωσή του.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τον Οκτώβριο του 2013, ο συγκεκριμένος επιστήμονας είχε παραπεμφθεί στο ΔΣ, έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του, ότι εκδίδει πιστοποιητικά ψυχικής υγείας, χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου. Εν τέλει, στις αρχές του 2014, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε την παύση του ψυχιάτρου για δύο μήνες από τα καθήκοντα του άνευ αποδοχών, καθώς και την αφαίρεση άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου για δύο χρόνια.

Έπειτα από έφεση του Κ. Παρασχάκη, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον δικαίωσε, αφού κατέστη φανερή η σαθρότητα των κατηγοριών. Άλλωστε, η πεποίθηση ότι η ιδιότητα ενός ψυχιάτρου δεν συνάδει με την υποστήριξη προς τη Χρυσή Αυγή, το οποίο είναι ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα, στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γελοία.

Όπως φανερώνουν και τα λόγια του συνηγόρου του Παρασχάκη, κ. Νικολάου Κουμουλέντζου: «Κατόπιν ενστάσεως κατά της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής απόφασης και μετά την πολύωρη απολογία μας ενώπιον των μελών του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ιατρός ασκούσε ανέκαθεν και εξακολουθεί να ασκεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης τα ιατρικά του καθήκοντα σεβόμενος τους νόμους και το Σύνταγμα. Με αυτή την σημαντική τελεσίδικη απόφαση αποδεικνύεται ότι τα φρονήματα, οι πεποιθήσεις και οι προσωπικές επιλογές εκάστου εξ ημών δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν κανένα αδίκημα και καμία δίωξη, ιδίως σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία σα τη δική μας».

Το παραπάνω παράδειγμα υποδεικνύει ότι όταν οι κατηγορίες είναι αίολες και κρύβουν σκοπιμότητες, ακόμη κι αν περάσει καιρός, η αλήθεια πάντα κυριαρχεί στο τέλος και οι έντιμοι δικαιώνονται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dikaiwsh-gia-ton-dieuthunth-tou-psna-kwnstantino-paraschakh#ixzz3F0WyJUJc

Exit mobile version