Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ανάλγητη μνημονιακή κυβέρνηση ωθεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων στα άκρα

Η ανάλγητη μνημονιακή κυβέρνηση ωθεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων στα άκρα

Η απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει τον Ελληνικό Λαό η εντολοδόχος μνημονιακή κυβέρνηση οδηγεί, δυστυχώς, σε ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες αν συνεχιστούν μπορεί να θρηνήσουμε και θύματα.

Η κοινωνική εξαθλίωση και οι οικονομική αφαίμαξη ολοένα και περισσοτέρων Ελλήνων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να υπάρχουν συμπατριώτες μας οι οποίοι πάνω στην απελπισία τους μπορεί να προβούν σε επικίνδυνες ενέργειες. Όπως π.χ. στην Σκόπελο, όπου δικαστική επιμελήτρια πήγε στο κατάστημα εμπόρου προκειμένου να του επιδώσει κατασχετήριο του ακινήτου, για μερικές χιλιάδες ευρώ, και όταν την αντίκρισε πήρε την καραμπίνα στα χέρια του, στρέφοντάς την τόσο εναντίον της όσο και κατά των δύο αστυνομικών που την συνόδευαν.

Ευτυχώς, η τραγωδία αποσοβήθηκε, καθώς ο έμπορος ηρέμησε – με την παρέμβαση ψυχραιμότερων – και παρέδωσε το όπλο του στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον προήγαγαν στο τμήμα. Η κρίση διέλυσε τον καταστηματάρχη αυτόν, όπως και πολλούς άλλους ακόμη. Η κυβέρνηση του μνημονίου, όμως, όχι μόνο δεν έκανε κάτι για να τον βοηθήσει να ανορθωθεί οικονομικά και επαγγελματικά, αλλά του έστειλε και κατασχετήριο για ένα ποσό της τάξεως των μερικών χιλιάδων ευρώ.

Στην ίδια μοίρα με τον καταστηματάρχη στην Σκόπελο βρίσκονται άλλοι 180.000 Έλληνες, όπου επίσης η «φιλεύσπλαχνη» κυβέρνηση τους έστειλε κατασχετήριο. Τους βγάζει τα σπίτια στον πλειστηριασμό, γιατί οφείλουν στην Εφορία ποσά της τάξεως των 4.000, 7.000 και 15.000 ευρώ. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ενισχύει ακόμη περισσότερο τις τράπεζες, χαρίζει τα υπέρογκα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ πράττει ακριβώς το ίδιο για τα εξίσου μεγάλα ποσά που οφείλουν οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ, δείχνοντας ότι ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στα όσα κάνει. «Μέλι γάλα» με τα μεγάλα συμφέροντα, ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να αρπάξει την ακίνητη περιουσία (οικόπεδο, σπίτι, κατάστημα) των Ελλήνων για να την ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής στα κάθε είδους κοράκια.

Ο ηθικός αυτουργός της πράξης απελπισίας του εμπόρου από την Σκόπελο είναι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με την ανεύθυνη, ανάλγητη και αναίσθητη πολιτική της. Και αν ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θρηνήσαμε θύματα δεν ξέρουμε αν θα συμβεί το ίδιο στο επόμενο παρόμοιο περιστατικό κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-kubernhsh-me-thn-analghsia-ths-wthei-tous-idiokthtes-akinhtwn-sta-akra#ixzz3F4lSqUgM

Exit mobile version