Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα Ντράγκι προς εγχώριους υποτακτικούς λαοπλάνους: Σταματήστε την προπαγάνδα για «τέλος των μνημονίων»

Ξεκάθαρο μήνυμα Ντράγκι προς εγχώριους υποτακτικούς λαοπλάνους: Σταματήστε την προπαγάνδα για «τέλος των μνημονίων»

Αλλεπάλληλα χτυπήματα δέχεται το προεκλογικό παραμύθι του Σαμαρά για δήθεν «τέλος των μνημονίων». Η αρχή, βεβαίως, έγινε από την Μέρκελ, που τον παρέπεμψε στην τρόικα, για την δεύτερη «σφαλιάρα», η οποία σημείωσε με νόημα ότι «δεν υπάρχει καν αίτημα» στα γραφεία τους. Εκείνες  τις ημέρες οι οικονομικοί αναλυτές σημείωναν ότι αυτά που έλεγε ο Σαμαράς είναι ανεδαφικά, αφού απαιτούσαν την έκδοση ομολόγων που θα πιάσουν επιτόκιο μικρότερο από αυτό του ΔΝΤ.

Γι’ αυτό ακριβώς μίλησε ο Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος χαρακτήρισε τα ελληνικά ομόλογα ως «σκουπίδια» και είπε ότι για να αγοραστούν από την ΕΚΤ θα πρέπει να υπάρχει «πρόγραμμα».

Κοινώς ότι για να βοηθηθεί η Ελλάδα από την ΕΚΤ θα πρέπει να υπάρχει μνημόνιο. Όπως σημειώνει το Bloomberg, η εν λόγω ρήση του Ντράγκι είναι μία «ευθεία προειδοποίηση προς τον Αντώνη Σαμαρά».

Την παγωμάρα της κυβέρνησης δεν την διαδέχτηκε σχετική ανακοίνωση του Ντράγκι ή της ΕΚΤ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις. Αυτός που έδωσε απάντηση, καθησυχαστική για την ελληνική κυβέρνηση, ήταν ο Στουρνάρας της ΕΚΤ, ο οποίος εν είδει παρηγορητή είπε ότι ο Ντράγκι «δεν εννοούσε νέο μνημόνιο». Αυτή τη δήλωση Στουρνάρα αναπαρήγαγαν όλοι οι «νταβατζήδες» για να μην έρθει η κατάρρευση της κυβέρνησης, όμως είναι σαφές ότι δεν έχει καμία αξία ως δήλωση, αφού δεν προέρχεται από τον Ντράγκι.

Ο Ντράγκι που προσφάτως βρέθηκε στο ίδιο συνέδριο με τον Τσίπρα, προφανώς έχει κάνει ήδη τις συμφωνίες του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι δεν προτίθεται να αγοράσει σαμαρικά «σκουπίδια» για να στηρίξει τους σαμαροβενιζέλους, λέγοντας σαφέστατα ότι όποιος θέλει δανεικά λεφτά, πρέπει να έχει και μνημόνιο.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: “Το μήνυμα των διεθνών τοκογλύφων είναι πως η καταστροφική μνημονιακή πολιτική θα τελειώσει μόνο μόλις αφαιμάξουν πλήρως τον ελληνικό πλούτοΜε Σαμαρά ή Τσίπρα στην εξουσία η ανθελληνική πολιτική τους θα συνεχιστεί και η μόνη πραγματική δύναμη αντίστασης είναι ένα ισχυρό Εθνικιστικό Κίνημα.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-ntragki-entafiase-thn-propaganda-gia-telos-twn-mnhmoniwn#ixzz3F4zKS097

Exit mobile version