Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το μνημόνιο κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με την επίκαιρη επερώτηση για την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, των αποθεματικών τους, τις περικοπές συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι το ασφαλιστικό αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Για 4 χρόνια, τα ταμεία και οι συντάξεις βρίσκονται σε συνεχή άμυνα απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις των μνημονιακών πολιτικών.

Η συνταγή του ΔΝΤ αποδείχθηκε καταστροφική για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις. Οι εισφορές των εργοδοτών είναι αντι-αναπτυξιακές και χαντακώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Τα ταμεία πάνω για κατάργηση μέσω των συγχωνεύσεων, ενώ εδώ και χρόνια, υγιή ταμεία «αιματοδοτούν» τα προβληματικά σε έναν αέναο κύκλο ελλειμμάτων και προβληματικών παροχών.

Η βασική φιλοσοφία που πρέπει να διέπει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας πρέπει να εδράζεται στο εξής τρίπτυχο:

Λογικές και ικανοποιητικές εισφορές εργαζομένων-εργοδοτών-κράτους.

Αξιοπρεπείς και σοβαρές παροχές.

Συντάξεις που να σέβονται τον απόμαχο της εργασίας.

Για να δοθεί πιο μόνιμη λύση στο ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ζητήματα που το επηρεάζουν άμεσα.

Αυτά για τη Χρυσή Αυγή είναι η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και εισφοροαποφυγή των εργοδοτών, το θέμα της ανασφάλισης, της λεγόμενης μαύρης εργασίας. Οι λαθρομετανάστες είναι αυτή τη στιγμή εκατομμύρια στη χώρα μας και αποτελούν μια συνεχή, σοβαρή και ανοιχτή πληγή για το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Τέλος, σοβαρό είναι και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Οι Έλληνες μειώνονται ενώ παράλληλα χιλιάδες νέοι και νέες οδηγούνται κάθε χρόνο στην ξενιτιά. Την ίδια ώρα που οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές κυβερνήσεις φορολογούν τους τρίτεκνους και φορολογούν  τα παιδιά ως τεκμήριο, συμφωνούν με την αριστερά σε ένα σημείο, αποδεικνύοντας σε αυτό το σημαντικό σημείο, ότι φιλελευθερισμός και μαρξισμός, είναι τα δύο κεφάλια το ίδιου ανθελληνικού τέρατος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-mnhmonio-katestrepse-ta-asfalistika-tameia-kai-tis-suntajeis-binteo#ixzz3F6poLXn4

Exit mobile version