Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψήφο εμπιστοσύνης να δώσει ο Λαός

Ψήφο εμπιστοσύνης να δώσει ο Λαός

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός“, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι”

Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά, με την προσφυγή στην λύση της ψήφου εμπιστοσύνης από την αντισυνταγματική Βουλή των 293. Διαπράττει κατ’ αυτόν τον τρόπο διπλό ατόπημα. Από τη μια υποβιβάζει την κοινοβουλευτική λειτουργία και τον ρόλο των Βουλευτών, κι από την άλλη περιφρονεί ανοιχτά τον μόνο τρόπο δημοκρατικής νομιμοποίησης μιας κυβέρνησης, που είναι η έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Έξω από τους τοίχους της πρωθυπουργικής κατοικίας, κοινωνία και κόμματα βράζουν. Στην ΝΔ, μια πτώση Σαμαρά εκ των έσω θα τον πλήρωνε με το ίδιο νόμισμα με το οποίο έριξε τον πολιτικό του μέντορα, Κώστα Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα όμως θα άφηνε ανοιχτή την επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή ενός «αδικημένου» της παράταξής του, ρόλο που επιτυχώς παίζει από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι συμβουλάτορες του πρωθυπουργού προτίμησαν να επιχειρήσουν την παράταση της παραμονής του ασθενούς στην ΜΕΘ του Μαξίμου, μέχρι τον Φεβρουάριο, διασώζοντας προσωρινά το ΠΑΣΟΚ και διαβλέποντας προφανώς ότι ο Σαμαράς δεν είναι Γιώργος, ούτε βέβαια έχει το πολιτικό εκτόπισμα ενός Μητσοτάκη.

Στο ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος με την κίνηση «ματ» της ψήφου εμπιστοσύνης με την βοήθεια του συνεταίρου του Σαμαρά, αγοράζει χρόνο από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους οι οποίοι θεωρούν, και δικαίως, ότι η παραμονή του στην ηγεσία καταρρακώνει περαιτέρω το κόμμα του 5,5% (Public Issue). Λίγο πριν την κυβερνητική ρελάνς, είχαν πληθύνει οι φωνές των κομματικών στελεχών, ένθεν και ένθεν, που ζητούσαν επίμονα την δημιουργία «κυβέρνησης σωτηρίας», «εθνικής ενότητας», ή όπως αλλιώς θέλουν να την ονομάσουν, προκειμένου να διατηρηθεί το πολιτικό πτώμα της συγκυβέρνησης στην εξουσία.

Είναι προκλητικό για την λογική, οι τοποτηρητές των ξένων κέντρων εξουσίας να μιλούν αίφνης για Πατρίδα. Προκαλεί επίσης το δημοκρατικό αίσθημα η καταφανής απέχθειά τους προς τις εκλογές, την πεμπτουσία του Κοινοβουλευτισμού που θα είναι, δήθεν, καταστροφικές. Ποιοι ομιλούν για «Πατρίδα», και για ποιους είναι καταστροφική η προσφυγή στην κρίση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού, είναι σαφές. Ας ξεκαθαρίσουμε επομένως, όταν αύριο θα μιλούν για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», για ποια ενότητα μιλάμε. Οι συγκυβερνήσαντες μνημονιακοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ μόνον κυβέρνηση πολιτικής συνενοχής μπορούν να δημιουργήσουν.

Εθνική ενότητα δεν μπορεί να σημαίνει συνενοχή στην απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας και την καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Κάποιοι χρησιμοποιούν ως σημείο αναφοράς το 1989. Να θυμίσουμε ότι τότε η άκρως συστημική Αριστερά του ΚΚΕ και η άκρως συστημική Δεξιά της ΝΔ, συνεργάστηκαν με σκοπό να «τελειώσουν» τον Ανδρέα Παπανδρέου και να βάλουν στο περιθώριο την λαϊκή δυναμική που περισυνέλεγε το ΠΑΣΟΚ, από τους σοσιαλπατριώτες ως τους επαναστάτες της αντιαπριλιανής αντίστασης. Σύντομα όμως βρέθηκαν οι ίδιοι στον λάκκο που έσκαψαν. Σήμερα, ως «κίνδυνο εκτροπής» παρουσιάζουν την Χρυσή Αυγή που δεν έχει κυβερνήσει ποτέ, την μόνη πολιτική δύναμη με καθαρά χέρια.

Τι ζητούν; Πρωθυπουργό κοινά αποδεκτό. Τι προσφέρουν; Τη γνωστή λαϊκίστικη ρητορική για τους πολίτες που ζουν στα όρια της φτώχειας. Παραβλέποντας ότι αυτή που πλήττεται κυρίως από τις μνημιακές πολιτικές τους είναι η μεσαία τάξη η οποία καταληστεύεται προς όφελος των καρχαριών. Όπως σε όλες τις τυραννίδες, είναι προς το συμφέρον των πολύ πλουσίων να μην υπάρχει μεσαία τάξη η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να διεκδικήσει λόγο στην εξουσία, όπως είναι προς το συμφέρον τους να συντηρούν με ψίχουλα την εξαθλιωμένη φτωχολογιά.

Οι παλαιοκομματικές εξαγγελίες περί μέτρων κατά της ανεργίας είναι κενές περιεχομένου. Καταπολέμηση της ανεργίας με επιδόματα που δεν υπάρχουν, με κίνητρα που ενθαρρύνουν τις συνθήκες εργασιακής δουλείας, και με μισθούς Ασίας και Αφρικής δεν είναι και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές. Στον αντίποδα της υποκρισίας ενός «συνταγματικού τόξου» που αποφεύγει την λαϊκή νομιμοποίηση, βρίσκεται το πρόγραμμα των Ελλήνων εθνικιστών της Χρυσής Αυγής. Δουλειές για τον Ελληνικό λαό σημαίνει εθνική παραγωγή, δυναμικός πρωτογενής τομέας, ανθηρή βιοτεχνία και υγιής βιομηχανία με Έλληνες βιομηχάνους και Έλληνες εργαζομένους.

«Συμφωνίες κυρίων» εν αγνοία του Ελληνικού λαού σημαίνει συνέχιση της καταλήστευσής του με νέους φόρους και νέα μνημόνια, όπως σαφέστατα διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ολοι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή της παρακμή, αντιλαμβάνονται ότι πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν. Οι κυβερνήσεις χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση τις οποίες σχεδιάζουν οι σταλινικοί του Μαξίμου είναι παράνομες, και προϊόντα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Οι σχεδιασμοί τους για συνεννόηση των συμμοριών που καταλήστευσαν τον τόπο θα βρει απέναντι τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο, και κυρίως, την βούληση του Ελληνικού Λαού.

Η ώρα της αληθινής Εθνικής Ενότητας πλησιάζει. Η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού έρχεται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/pshfo-empistosunhs-na-dwsei-o-laos#ixzz3FH0bQNSo

Exit mobile version