Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχονται φόροι ύψους 2,5 δισ. ευρώ στον νέο “αναπτυξιακό” προϋπολογισμό: Σιωπή από τα τσοντοκάναλα

Έρχονται φόροι ύψους 2,5 δισ. ευρώ στον νέο “αναπτυξιακό” προϋπολογισμό: Σιωπή από τα τσοντοκάναλα

Είδαμε όλοι τους διθυραμβικούς τίτλους των εφημερίδων κ αι των καναλιών της διαπλοκής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο δήθεν περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις και «επιστροφή στην ανάπτυξη». Αυτά, όμως, δεν ήταν τίποτε παραπάνω από τους τίτλους που έδωσε ο ίδιος ο Σταϊκούρας, με σκοπό τον επικοινωνιακό χειρισμό της υποθέσεως.

Όμως το ογκώδες προσχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνει και κάτι άλλο, στο οποίο δεν έχουν αναφερθεί τα κανάλια και οι εφημερίδες της παραπληροφόρησης. Μέσα στο προσχέδιο, περιλαμβάνονται νέοι φόροι ύψους 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή ένας νέος «ΕΝΦΙΑ», εννοώντας ότι το ύψος των νέων φόρων αντιστοιχεί στα προσδοκόμενα κέρδη από τον ΕΝΦΙΑ.

Τα τακτικά έσοδα από άμεσους φόρους το 2013 ανήλθαν σε 20,066 δισ. ευρώ, ενώ η «πρόβλεψη» για το 2014 τα ανεβάζει σε 22,568 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή δεν θα προέλθει φυσικά από φοροελαφρύνσεις ή από αυξήσεις μισθών, όπως λένε τα κανάλια.

Μιλάμε για νέα φοροκαταιγίδα που θα πλήξει τον Ελληνικό Λαό, αφότου η κυβέρνηση λάβει νομιμοποίηση, ήτοι αμέσως μετά τις εκλογές. Επίσης, υπάρχουν άλλα δύο δισεκατομμύρια που «λείπουν» από τις πρωτογενείς δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, γεγονός που σημαίνει ότι αναμένεται νέα επιδρομή της κυβέρνησης στο σύστημα υγείας.

Την απάντηση ο Ελληνικός Λαός στον καταρρέοντα Σαμαρά θα την δώσει στις κάλπες, οι οποίες δεν αργούν…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchontai-foroi-upsous-25-dis.-eurw-siwph-apo-ta-tsontokanala#ixzz3FNRG5OME

Exit mobile version