Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σύριζα μετέτρεψε και επίσημα την «καταγγελία» του Μνημονίου σε «διαπραγμάτευση»

Ο Σύριζα μετέτρεψε και επίσημα την «καταγγελία» του Μνημονίου σε «διαπραγμάτευση»

Μετά τις δηλώσεις του Δραγασάκη περί «απόσυρσης» του χρέους και του Σταθάκη ότι «θα διαπραγματευτούμε το Μνημόνιο» και ότι «η μονομερής διαγραφή του χρέους δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ», έχουμε τώρα και τον ίδιο τον Τσίπρα να κινείται στους ρυθμούς της διαπραγμάτευσης.

Με άρθρο του στην ανεπίσημη έντυπη έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ («Εφημερίδα των Συντακτών») ο Τσίπρας αφού φλυαρολογεί, ως συνήθως, λέει προς το τέλος του άρθρου του τα εξής: «Προετοιμαζόμαστε παράλληλα συστηματικά και για την πραγματική, επίπονη και δύσκολη διαπραγμάτευση που μόνον εμείς μπορούμε να κάνουμε. Με σχέδιο και συμμαχίες. Με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την απολπληρωμή του έναπομείναντος με ρήτρα ανάπτυξης». Με τον πιο επίσημο τρόπο, λοιπόν, ο ίδιος ο Τσίπρας μετατρέπει την «καταγγελία» του Μνημονίου σε «διαπραγμάτευση» δείχνοντας την σαφή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της έλευσής του στην εξουσία στις επόμενες εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να γίνει ο αριστερός διαχειριστής της μνημονιακής πολιτικής στην συγκυβέρνηση του «μεγάλου συνασπισμού» που ετοιμάζεται. Δεν είναι, επομένως, καθόλου τυχαίο ότι μέχρι και ο Πρετεντέρης έγραψε στο «Βήμα» ότι «Νομίζω ότι η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε ρεαλιστικές θέσεις είναι πλέον εμφανής», εκφράζοντας προφανώς και την ικανοποίηση του ΔΟΛ για την μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον ΔΟΛ, όμως, υπάρχει και ο Μπόμπολας, για τον οποίο υπάρχει σχετική αναφορά από τον Τσίπρα στο «Πρώτο Θέμα», το οποίο παρουσίασε μια συνομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με μια Σουηδέζα δημοσιογράφο.

Να τι λέει το σχετικό απόσπασμα: «Η τελευταία ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα αφορά στις σχέσεις του με τα ΜΜΕ. Η Σουηδή δημοσιογράφος τον ρωτά: «Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να…». Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά πως δεν πρόκειται να τους εμπιστευτεί και συμπληρώνει: «Τα συμφέροντά μας είναι αντίθετα! Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τους κανόνες εκείνους για τα ΜΜΕ που είναι απαραίτητοι σε κάθε δημοκρατία, όπως έγινε και στην Αργεντινή. Εδώ είμαστε ζούγκλα, οι καπιταλιστές κάνουν ό,τι θέλουν. Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα ότι αν θέλει να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ του, θα πρέπει πρώτα να καταβάλει τους φόρους και τα χρέη που του αναλογούν στην τράπεζα. Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ».

Είναι τόσο «μάγκας» ο Τσίπρας ώστε δεν τολμά να πει δημοσίως όσα ισχυρίζεται στην ξένη δημοσιογράφο. Κάτι τέτοια «μάγκικα» περί «νταβατζήδων» έλεγε και ο Καραμανλής στο αγαπημένο του σουβλατζίδικο και είδαμε το πόσο τελικά τους πολέμησε.

Η φυλλάδα του Μπόμπολα δεν χτυπάει στα σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς γιατί ξέρει ότι τα συμφέροντά του δεν κινδυνεύουν από την έλευση του Τσίπρα στην εξουσία.

Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει καταγγείλει ξεκάθαρα τον Μπόμπολα και γι’ αυτό ο μεγαλοεργολάβος εξαπολύει εναντίον της την λάσπη του σε καθημερινή βάση.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kai-epishma-o-suriza-metetrepse-thn-kataggelia-tou-mnhmoniou-se-diapragmate#ixzz3FRvhI29C

Exit mobile version