Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδού οι «φοροελαφρύνσεις»: Νέο χαράτσι στις εταιρικές παροχές με «εντολή Σαμαρά»

Ιδού οι «φοροελαφρύνσεις»: Νέο χαράτσι στις εταιρικές παροχές με «εντολή Σαμαρά»

Μπορεί ο πρωθυπουργός και σύσσωμο το μιντιακό κατεστημένο να κάνουν λόγο περί «φοροελαφρύνσεων», αγνοώντας επιδεικτικά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει 2,5 δισ. επιπλέον φόρων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες «τρώνε κουτόχορτο» ή ότι καθυστερούν οι φορολογικές «εξελίξεις».

Ένας νέος φόρος, ένα νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπερβολικά βάρη που έχουν αναλάβει οι Έλληνες, από την αρχή του επόμενου έτους. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, λοιπόν, οι εταιρικές παροχές προς τους εργαζόμενους θα θεωρούνται πλέον εισόδημα (!) και θα φορολογούνται αναλόγως.

Βεβαίως, οι παροχές των εταιρειών προς τους εργαζομένους, στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αφορά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα ή κινητά) απαραίτητα για την ίδια τους την εργασία. Κοινώς οι Έλληνες θα φορολογούνται πλέον και για τα εργαλεία της δουλειάς τους, ενώ από το νέο αυτό χαράτσι δεν ξεφεύγουν και οι δωροεπιταγές που κάποιες εταιρείες δίνουν αντί μισθού στους υπαλλήλους τους.

Κοινώς, η υπερφορολόγηση οδήγησε στην ανεργία των 30% των Ελλήνων και τώρα η κυβέρνηση έρχεται να φορολογήσει για τα εργαλεία τους, τους Έλληνες που παρέμειναν εργαζόμενοι, με προφανή στόχο να μείνουν και αυτοί άνεργοι.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/idou-oi-foroelafrunseis-neo-charatsi-stis-etairikes-paroches-me-entolh-sama#ixzz3FTIv6sXr

Exit mobile version