Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης και μετά εκλογές: Σε ετοιμότητα έθεσε τον εκλογικό μηχανισμό ο Βενιζέλος

Ψήφος εμπιστοσύνης και μετά εκλογές: Σε ετοιμότητα έθεσε τον εκλογικό μηχανισμό ο Βενιζέλος

Οι εκλογές δεν αργούν. Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών της συγκυβέρνησης. Μπορεί ο Σαμαράς να ευαγγελίζεται ότι «θα βρεθούν οι 180» και ότι «εκλογές θα γίνουν το 2016», όμως από ότι φαίνεται ουδείς τον παίρνει στα σοβαρά.

Ούτε καν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του 5% δεν παίρνει στα σοβαρά τον Σαμαρά. Αυτό δεν το λέμε ως απόρροια του γεγονότος ότι ουσιαστικά ο Βενιζέλος κυβερνάει με ανδρείκελο τον Σαμαρά, αλλά από το γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο Σαμαράς δηλώνει βέβαιος ότι δεν θα γίνουν εκλογές, ο Βενιζέλος θέτει σε ετοιμότητα τον εκλογικό μηχανισμό του κόμματός του.

Συγκεκριμένα ο Βενιζέλος μιλώντας σε συνεδρίαση είπε: «Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να οργανώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας κατά τρόπο εφάμιλλο με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αυτό πρέπει να γίνει ήδη, από τώρα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015»

Ο Βενιζέλος αντιλαμβάνεται με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση καταρρέει. Αυτή η αντίληψή του προέρχεται ίσως και από τις συζητήσεις που έχει κατά καιρούς με τον Σαμαρά. Ίσως, λοιπόν, να του έχει πει ο ίδιος ο Σαμαράς ότι μετράνε μέρες, ίσως να το αντιλαμβάνεται και μόνος του. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο αρχικαρεκλάρχης αντιλαμβανόμενος το πολιτικό του τέλος, κάνει από μόνος σχεδιασμούς εκλογικούς και δεν αποκλείεται και να προκαλέσει μόνος του το «ατύχημα», για να προλάβει περαιτέρω διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/pshfos-empistosunhs-kai-meta-ekloges-se-etoimothta-ethese-ton-eklogiko-mhch#ixzz3FZDooka3

Exit mobile version