Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η νόσος της εποχής: ΑΚΗΔΙΑ

Η νόσος της εποχής: ΑΚΗΔΙΑ

Ακηδία ονομάζεται η αθυμία και η ανορεξία που κυριεύει τον άνθρωπο κάνοντάς τον απρόθυμο, αμελή ή αδιάφορο για κάθε πνευματικό έργο. Η Ακηδία είναι μια σύγχρονη νόσος και εμφανίστηκε κυρίως μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, με την επικράτηση του Φιλελευθερισμού και της Αμερικάνικης νοοτροπίας. Το λυπηρότερο όμως από όλα είναι ότι η συγκεκριμένη άρρωστη νοοτροπία και ο τρόπος ζωής προσβάλλει συνήθως το πιο παραγωγικό και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, την Νεολαία.

H Ακηδία, η έλλειψη πνευματικής εγρήγορσης (νίψις), η πνευματική τεμπελιά, κάνει τον άνθρωπο να χάνει το σκοπό της ζωής του, της ύπαρξης του. Τον κάνει να ζει και να πορεύεται στη ζωή χωρίς κανένα νόημα και ουσία. Δεν το νοιάζει τίποτα πνευματικό, τίποτα μακροπρόθεσμο και τίποτα σημαντικό, παρά μόνο η προσωρινή φτηνή ευχαρίστησή του. Κάθε τι που έχει αξία, για τον άνθρωπο της ακηδίας δεν έχει καμιά αξία. Η προσωρινή, σωματική κυρίως, καλοπέραση γίνεται αυτοσκοπός και η πραγματοποίηση ενός ονείρου ή βαθυστόχαστου σκοπού είναι κάτι ξένο για αυτόν. Η ακηδία λόγω της φύσης της αχρηστεύει το μυαλό, ατονεί τους πνευματικούς μυς, τη κρίση, την αντίληψη και εν γένει τη σκέψη. Στο τέλος αχρηστεύει και τον ίδιο τον άνθρωπο ως ολοκληρωμένο ον, αφού του έχει αφαιρέσει το μυαλό και τη ψυχή.

Τέτοια άχρηστα πρόβατα βέβαια, που πάσχουν από αυτή την πνευματική οκνηρία, βολεύει το σύστημα να υπάρχουν διότι αυτά ελέγχονται πανεύκολα. Μερίδα της Ελληνικής Νεολαίας, λόγω της ξενόφερτης κουλτούρας αλλά και της ανεργίας και της ανέχειας, έχει πέσει στο βούρκο της ακηδίας και της μόνιμης τεμπελιάς, χάνοντας το ενδιαφέρον της για κάθε τι το σημαντικό και το βαρύ αλλά ταυτόχρονα και την ενέργειά της, την ανεκτίμητη ενέργεια που έχει κάθε νέος. Έτσι είτε οδηγείτε στην κατάθλιψη, την ανυπαρκτότητα, και την πλήρη απουσία από τη πραγματική ζωή, είτε ασχολείται με ανούσια και φτηνά πράγματα και μόνο.

Απέναντι στην ακηδία της σημερινής νεολαίας η Χρυσή Αυγή και το Μέτωπο Νεολαίας έχει να προσφέρει έναν βαθύ και Ιερό Εθνικό ΣκοπόΤον πολιτικό και ακτιβιστικό αγώνα για τη σωτηρία της Πατρίδας μας από τους ξένους, τους τοκογλύφους, τους Σιωνιστές και τους εγχώριους προδότες. Το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής έχει να δώσει νόημα στην γκρι ζωή όσον τους χαρακτηρίζει η ακηδία με το καλύτερο τρόπο: την οργάνωση στις εθνικιστικές γραμμές μας, την προσήλωση και τη πραγμάτωση του Ιερού Σκοπού μας – της επικράτησης του Εθνικισμού και της γέννησης μιας Νέας Αληθινής Ελλάδας.

Αντεπίθεση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-nosos-ths-epochhs-akhdia#ixzz3FdfZBY6l

Exit mobile version