Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα σφαλιάρα σε Σαμαρά από την Κριστίν Λαγκάρντ: Μην λες ψέμματα, θα πάρετε και άλλο μνημόνιο!

Νέα σφαλιάρα σε Σαμαρά από την Κριστίν Λαγκάρντ: Μην λες ψέμματα, θα πάρετε και άλλο μνημόνιο!

«Κρύος ιδρώτας έλουσε» το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, στο άκουσμα των δηλώσεων της προϊσταμένης του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, οι οποίες ήρθαν μία μέρα πριν την αίτηση εμπιστοσύνης από πλευράς κυβερνήσεως στην κατ’ εντολή «Μπάμπη» Αθανασίου κολοβή βουλή των 292.

Την ίδια ώρα που ο Σαμαράς θέλει να βγει από βήματος βουλής και να πει ψέματα ότι «τελείωσαν τα μνημόνια», η Κριστίν Λαγκάρντ ήρθε να διαλύσει αυτές τις κοινές προπαγανδιστικές γραμμές καναλαρχών – κυβερνώντων. Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε, δέχτηκε ερώτηση από τον απεσταλμένου του MEGA, Μιχάλη Ιγνατίου, σχετικά με κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει μόνη της δηλαδή χωρίς τη χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

Η απάντηση της Λαγκάρντ ήταν σαφέστατη και διέλυσε με λίγες λέξεις της την προπαγάνδα. Συγκεκριμένα, στηρίζοντας την προηγούμενη «σφαλιάρα» από τον Ντράγκι, ο οποίος είχε πει ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη του μνημονίου, είπε ότι η Ελλάδα καλό θα ήταν να πάρει μία «προληπτική βοήθεια». Ουσιαστικά, τόσο η Λαγκάρντ, όσο και ο Ντράγκι ευσχήμως είπαν στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να λέει ανοησίες σχετικά με την οικονομία της χώρας. Όπου ως «ανοησίες» ορίζονται οι ελπίδες που προβάλλει η κυβέρνηση για χρηματοδότηση μέσω ομολόγων, αυτών των ομολόγων που χαρακτήρισε «σκουπίδια» ο Ντράγκι.

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κάνουν σαφέστατη την επικοινωνιακή προσπάθεια της ΝΔ, για να παραμείνει στην εξουσία. Όλα ξεκίνησαν με την στημένη και υπό εποπτεία έκδοση ενός ομολόγου, το οποίο εγγυήθηκαν (με το αζημίωτο…) η Deutsche Bank, η Goldman Sachs και άλλοι χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί. Εκεί η κυβέρνηση ξεκίνησε την προπαγάνδα περί «εξόδου στις αγορές». Η δεύτερη έκδοση ομολόγου στέφθηκε από πλήρη αποτυχία και αποσιωπήθηκε από τα κανάλια, για να μην χαλάσει η προπαγάνδα.

Τώρα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο Σαμαράς ενέταξε χρηματοδότηση από ομόλογα, ως αντίβαρο για το χρηματοδοτικό κενό που όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει. Το να κάνει προπαγάνδα σχετικά με αυτό ουδόλως πείραξε τους διεθνείς τοκογλύφους, όμως όταν είδαν αυτήν την ανοησία γραμμένη σε προσχέδιο προϋπολογισμού, κατάλαβαν ότι θα πρέπει να επέμβουν και έτσι ξεκίνησε η αποδόμηση με δηλώσεις τους του σχεδίου Σαμαρά για υφαρπαγή των ψήφων. Έτσι και αλλιώς, πλέον δεν τους ενδιαφέρει, αφού τα έχουν βρει σε όλα με τον Τσίπρα για το επόμενο μνημόνιο.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kristin-lagkarnt-tha-parete-kai-allo-mnhmonio#ixzz3Fjh8DjGj

Exit mobile version