Για ακόμα μια φορά τα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων αποδείχτηκαν πολύ μικρά για να χωρέσουν το πλήθος του κόσμου που προσήλθε από νωρίς για να παρακολουθήσει τις καταιγιστικές ομιλίες του Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου και της Συναγωνίστριας Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά.
Την ομίλια προλόγισε ο Γραμματέας της Τοπικής Μιχάλης Μπέλλος με αναφορά σε τοπικά θέματα, αλλά κυρίως για τους δολοφονημένους συναγωνιστές μας Γεώργιου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη καθώς επίσης και για τους τρεις πρόσφατα αδικοχαμένους Στρατιώτες μας. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Στην συνέχεια, με την βοήθεια οπτικού υλικού η Συναγωνίστρια και σύζυγος του παράνομα φυλακισμένου Βουλευτή μας Χρήστου Παππά, Ειρήνη Δημοπούλου – Παππά ανέλυσε με απόλυτη ακρίβεια και σαφήνεια τον βρώμικο ρόλο των ΜΜΕ τα οποία συναλλάσσονται με την διεφθαρμένη εξουσία, τα αδιέξοδα στα οποία πέφτουν και το ουσιαστικό τρόπο που θα δράσει η Χρυσή Αυγή για να απαλλαγεί επιτέλους ο τόπος από αυτή την γάγγραινα.
Ουσιαστική και πολύ διαφωτιστική παρέμβαση του Συναγωνιστή και μέλος της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής Κώστα Αλεξανδράκη για θέματα της εκλογικής διαδικασίας καθώς και εκτεταμένη αναφορά στους λόγους για τους οποίους όλοι μας (και όχι μόνο εμείς, αλλά και συγγενείς και φίλοι) πρέπει οπωσδήποτε να επανδρώσουμε όλα τα εκλογικά τμήματα με εκλογικούς αντιπροσώπους για να αποφύγουμε την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, όπως στις προηγούμενες εκλογές στις οποίες σε ορισμένα εκλογικά τμήματα «έκαναν φτερά» πάνω από το 50% των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής, επωφελούμενοι ορισμένοι «Δημοκράτες» την απουσία των εκλογικών μας αντιπροσώπων.
Τέλος, ο Βουλευτής μας Ηλίας Παναγιώταρος ξεμπρόστιασε το σάπιο σύστημα με «Βομβαρδισμό» αναφορών και στοιχείων για τον απαράδεκτο και άθλιο και παράνομο τρόπο με τον οποίο η καταρρέουσα συγκυβέρνηση έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που επέλεξαν την Χρυσή Αυγή να τους εκπροσωπήσει στην Ελληνική Βουλή, και απαγόρευσε στους παράνομα έγκλειστους συναγωνιστές να παραστούν στην Βουλή για να μπορέσει η ξενόδουλη κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης με λιγότερους ψήφους.
Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος συνομίλησε και απάντησε επίσης σε πολλά ερωτήματα που του τέθηκαν από τον κόσμο. Η απόλυτα επιτυχημένη και δυναμική συγκέντρωση έληξε με ξέσπασμα χειροκροτημάτων, το Εθνικό μας Ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.
Ενημερωτική εξόρμηση στο Νότιο Αιγαίο από την Τ.Ο. Ρόδου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ενημερωτική εξόρμηση στην Λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου από δεκάδες συναγωνιστές της Τ.Ο. Ρόδου, με τη παρουσία του περιφερειακού συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο” Σάββα Σπυρίδη.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης, δείγμα ένθερμης αποδοχής του πολιτικού μας μηνύματος. Σε κάθε μας ενημερωτική εξόρμηση οι πολίτες σπεύδουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που εντέχνως τους αποκρύπτουν τα τσοντοκάναλα της διαφθοράς, και να εκφράσουν την συμπαράσταση τους για τις άδικες φυλακίσεις των στελεχών μας. Η Τ.Ο. Ρόδου σύντομα θα προβεί σε ενημερωτική εξόρμηση και σε άλλες περιοχές του νησιού, έτσι ώστε το μήνυμα της Χρυσής Αυγής να φτάσει και στο τελευταίο χωριό της περιοχής.
Ομιλία στην Τ.Ο. Ηρακλείου
Στο γεγονός, ότι ακόμη κι’ αν η Αριστερά δεν ταυτίζεται με την τρομοκρατία, η τρομοκρατία ταυτίζεται απαρέγκλιτα με την Αριστερά, αναφέρθηκε, στην ομιλία του, χθες Τετάρτη 8/10, στα γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου, ο συναγωνιστής Οδυσσέας Πατεράκης. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή αλλά και καταδεικνύοντας τα βαθύτερα αίτια ανάπτυξης αυτής της αποτρόπαιης στάσης απέναντι στην κοινωνία, ο συναγωνιστής τεκμηρίωσε την άποψη, ότι η έφεση στην τρομοκρατία, εμπεριέχεται στο “ιδεολογικό DNA” του “αριστερού” τρόπου σκέψης, ο οποίος διαθέτει ανοιχτή την οδό του εκφυλισμού της ιδεολογίας σε ιδεοληψία και της μεσσιανικής διάθεσης για “σωτηρία της κοινωνίας” σε μίσος κατά του κοινωνικού περίγυρου του αυτοαποκαλούμενου “αριστερού επαναστάτη”.
Τ.Ο. Ξάνθης: Το χρονικό της απελευθέρωσης της Ξάνθης
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μία τακτική συνάντηση της Τ.Ο. Ξάνθης την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου το απόγευμα, με ομιλία από την συναγωνίστρια Κρυσταλίδου Κόνι, αναφορικά με την απελευθέρωση της Ξάνθης από τους Βούλγαρους, στις 4 Οκτωβρίου του 1919.
H συναγωνίστρια ξεκίνησε τον λόγο της λέγοντας ότι η Ξάνθη είχε ήδη απαλλαχθεί από τον τουρκικό ζυγό, ύστερα από 500 και πλέον χρόνια κατοχής και με καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 1912 στο πλαίσιο του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, όταν απελευθερώθηκε από βουλγαρικά στρατεύματα (τότε συμμαχικά). Αυτά στη συνέχεια μετεβλήθησαν σε στρατεύματα κατοχής, υλοποιώντας τη λεγόμενη «πρώτη βουλγαρική κατοχή» της Ξάνθης που διήρκεσε 8 μήνες. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν για πρώτη φορά την Ξάνθη τον Ιούλιο του 1913, κατά το Β ‘ Βαλκανικό Πόλεμο, όμως η ελεύθερη περίοδος αποδείχτηκε ιδιαίτερα μικρή, καθώς κράτησε μόνο 15 μέρες, αφού η Συνθήκη του Βουκουρεστίου παραχώρησε την περιοχή στη Βουλγαρία. Η δεύτερη αυτή κατοχή υπήρξε ιδιαίτερα επώδυνη και οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι διωγμοί και οι αρπαγές περιουσιών του ελληνικού πληθυσμού, μεγάλο μέρος του οποίου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ξάνθη και να περάσει στην Ανατολική Μακεδονία, υπήρξαν οι σκληρότερες στην ιστορία της Ξάνθης.
Το φθινόπωρο του 1918 υπήρξε περίοδος αποφασιστική για την έκβαση του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Συνέχισε με την εξιστόρηση του χρονικού της απελευθέρωσης, αναφέροντας ότι μετά την συντριβή των Γερμανοβούλγαρων και την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τον Σεπτέμβριο του 1918, η Γαλλική Στρατιά της Ανατολής με τον Στρατηγό Φρανσαι Ντ’ Εσπεραί, προήλασε και κατέλαβε την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και έφθασε μέχρι τον Βόσπορο. Τότε έγιναν σκέψεις (σε σκοτεινά κέντρα λήψεως αποφάσεων) να δημιουργηθεί Γαλλικό Προτεκτοράτο στην Θράκη, κατά τα πρότυπα της Συρίας και του Λιβάνου. Η πληροφορία μεταδόθηκε από τον διερμηνέα των Γάλλων Έλληνα Στρατιώτη Ανέστη Πολυχρονιάδη στις Ελληνικές Αρχές, ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Ελευθέριος Βενιζέλος και μετά από συνάντησή του με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Κλεμανσώ, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΧΙ Ελληνικής Μεραρχίας Πεζικού στα Στρατεύματα κατοχής στην περιοχή Παρανεστίου – Αβδηρών – Ιάσμου.
Η ΙΧ Μεραρχία με διοικητή τον Υποστράτηγο Γεώργιο Λεοναρδόπουλο μετακινήθηκε από την περιοχή του Κιλκίς και στις 3 Οκτωβρίου 1919 με το Μηχανικό της γεφύρωσε το Νέστο ποταμό σε δύο σημεία. Το πρωί της 4ης Οκτωβρίου το 1ο Τάγμα του ηρωικού 25ου Συντάγματος και η 9η Ημιλαρχία Ιππικού πέρασαν το Νέστο και περί την ενδεκάτη πρωινή εισήλθαν στην πόλη της Ξάνθης. Ολοκλήρωσε την ομιλία της η συναγωνίστρια, τονίζοντας ότι η είσοδος των Ελληνικών Στρατευμάτων στην Ξάνθη έθεσε επιτέλους τέρμα στα βάσανα του υπερήφανου λαού της, κυρίως κατά την περίοδο της βουλγαρικής κατοχής (1913–1919). Η Ελληνική σημαία κυμάτισε πάλι στο ρολόι της πλατείας και άρχισαν να επιστρέφουν στην αγαπημένη τους Ξάνθη, όσοι είχαν αναγκασθεί να φύγουν κατά την διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής.
Η συνάντηση έκλεισε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn12#ixzz3FqljJy48