Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκατοντάδες Εθνικιστές στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης της Χρυσής Αυγής για τον Παύλο Μελά – Φωτορεπορτάζ

Εκατοντάδες Εθνικιστές στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης της Χρυσής Αυγής για τον Παύλο Μελά - Φωτορεπορτάζ

Εκατοντάδες εθνικιστές έδωσαν δυναμικό παρόν στην Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Παύλο Μελά, υπό την διοργάνωση του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Η εκδήλωση έλαβε μέρος στην Πλατεία Κεφαλαρίου Κηφισιάς, όπου βρίσκεται άγαλμα του μεγάλου αυτού Ανδρός που έδωσε την ζωή του για την Μακεδονία μας.

Το ιστορικό πλαίσιο έθεσε ο Συναγωνιστής, Ηλίας Κυρίτσης, υπενθυμίζοντας σε όλους την Ζωή και την Προσφορά του Παύλου Μελά στον Ελληνισμό.

Ο Συναγωνιστής, Κώστας Αλεξίου, έκανε λόγο για την σύζυγο του Παύλου Μελά, Ναταλία, και την στήριξη που προσέφερε αυτή στον Εθνικό Αγώνα.

Ο Συναγωνιστής και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Πολύβιος Ζησιμόπουλος έκανε την σύνδεση – σύγκριση με την θλιβερή σημερινή κατάσταση. Τότε ο Παύλος Μελάς και άλλοι πολλοί Έλληνες έδωσαν τη ζωή τους για να σωθεί η Μακεδονία, ενώ τώρα η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας μας, αλλά και έχει καταστήσει το Αιγαίο γκρίζα ζώνη και γενικώς έχει προδόσει όλα τα Εθνικά Θέματα. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η εκδήλωση έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Στη συνέχεια μοιράστηκαν εφημερίδες του Κινήματος και ενημερωτικό υλικό στην περιοχή.

Η θυσία του Εθνομάρτυρα Παύλου Μελά, παραμένει σύμβολο μέσα στο χρόνο και δείχνει το δρόμο της Ελευθερίας. Όσοι έμειναν ζωντανοί, καλούνται να τον ακολουθήσουν.

“Όλα έμεναν άκαρπα χωρίς τον Ήρωα. Χρειάσθηκε ο θάνατος ενός παλικαριού για να δώσει πνοή στις πρώτες εκείνες ενέργειες και σ’ όλα τα σχέδια. Τα λόγια των Ελλήνων έμεναν λόγια ώσπου να έλθει ο θάνατος να τα ζωντανέψει. Ο Θάνατος δεν είναι λόγια, είναι αλήθεια. Ο Θάνατος είναι ζωή.”

Ίων Δραγούμης – “Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ekatontades-ethnikistes-sthn-ekdhlwsh-timhs-kai-mnhmhs-ston-paulo-mela-fwto#ixzz3FvTKb5C9

Exit mobile version