Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προχωράει η υπόθεση για τον χρηματισμό του Μιχελάκη, αλλά όχι για τον Μιχελάκη

Προχωράει η υπόθεση για τον χρηματισμό του Μιχελάκη, αλλά όχι για τον Μιχελάκη

Σκανδαλωδώς μονομερής διερεύνηση της υπόθεσης – Ακόμα να έρθει η δικογραφία για συζήτηση στη Βουλή

Προχωράει, αλλά όχι για τον Μιχελάκη, η υπόθεση του χρηματισμού του από τον επιχειρηματία Πάλλη. Η υπόθεση αφορούσε τα αποτελέσματα των ερευνών που είχαν γίνει στο σπίτι του επιχειρηματία, στην προσπάθεια του καθεστώτος να τον συνδέσει με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τότε είχαν βρεθεί έγγραφα που περιελάμβαναν τον Μιχελάκη και υποδείκνυαν ότι ο υπουργός είχε χρηματιστεί από τον επιχειρηματία.

Θυμίζουμε ότι η όλη υπόθεση εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2013 και δεν έχει έρθει ακόμα στην Βουλή προς συζήτηση και άρση ασυλίας του πρώην υπουργού, ελέω του γνωστού παραδικαστικού κυκλώματος του Αθανασίου. Δεν θα ερχόταν, μάλιστα, καθόλου στην Βουλή αν δεν φρόντιζε η Χρυσή Αυγή να θέσει το ζήτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου, ξεμπροστιάζοντας τόσο το κύκλωμα Αθανασίου, όσο και την συγκυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση, που παρότι ήξεραν επέλεγαν να σιωπούνΤην όλη δικογραφία είχε προσπαθήσει να «κουκουλώσει» ο Αθανασίου, στέλνοντας την πίσω στον Άρειο Πάγο, από όπου είχε έρθει μετά από πολύμηνη καθυστέρηση.

Τώρα πλέον έχει σχηματιστεί μία δεύτερη δικογραφία που κινείται εναντίον του επιχειρηματία, για ενεργητική δωροδοκία. Κοινώς, υπάρχει η δικογραφία για αυτόν που δίδει το «δώρο», αλλά αγνοείται η δικογραφία για αυτόν που παίρνει το «δώρο». Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα σκάνδαλο ολκής, αφού ο δωροδότης και ο δωρολήπτης οφείλουν αμφότεροι να δικαστούν. Δεν γίνεται να καταπέσει η υπόθεση για τον ένα και να συνεχίζεται για τον άλλο. Δεν το επιτρέπει ο νομικός πολιτισμός μας, το Σύνταγμα, οι Νόμοι και η κοινή λογική.

Στην δεύτερη δικογραφία υπάρχει η μαρτυρία του επιστάτη του Πάλλη, ο οποίος περιγράφει τις συχνές επισκέψεις του Μιχελάκη, στο σπίτι του επιχειρηματία. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την ημέρα της επισκέψεώς του «ο επιχειρηματίας ζήτησε από τον μάρτυρα να του παραδώσει ένα φακελάκι με 7.000 ευρώ», ακριβώς δηλαδή το ποσό που αναφέρεται στις σημειώσεις του Πάλλη, ότι πήρε ο Μιχελάκης. Ο μάρτυρας σημειώνει ότι το ποσό αυτό δόθηκε στον Μιχελάκη «προφανώς για την ερώτηση που έκανε υπέρ του Πάλλη στη Βουλή». Αυτό, βέβαια, είναι μονάχα μία μαρτυρία, αφού υπάρχει και συνέχεια… Στο γραφείο του Πάλλη βρέθηκε, σε πρωτότυπη μορφή, η ερώτηση του Μιχελάκη υπέρ των συμφερόντων του, όπως και οι ιδιόχειρες σημειώσεις του επιχειρηματία που ενδεικνύουν ότι η ερώτηση έγινε κατόπιν υποδείξεως.

Όλα αυτά παρατίθενται στην συνέντευξη του συριζαίου δημοσιογράφου Βαξεβάνη στον επίσης συριζαίο Κούλογλου, με την επωδό ότι «ουδείς έγραψε για ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλό και μάλιστα διπλό». Βεβαίως ο κ. Βαξεβάνης, πιστός στην συριζαίικη συνείδησή του, επιλέγει να αποσιωπήσει ότι μόνο η Χρυσή Αυγή έφερε το ζήτημα στην Βουλή, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε προκλητικά, όπως γενικώς σιωπά σε υποθέσεις που μπορούν να βλάψουν την συγκυβέρνηση, γενόμενος ένα χρησιμότατο δεκανίκι.

Διαβάστε αναλυτικά: Το παραδικαστικό της ΝΔ: Έθαψε για μήνες στο συρτάρι του την δικογραφία Μιχελάκη ο Αθανασίου – Τον αδειάζει ακόμα και ο Άρειος Πάγος!

Νέο σκάνδαλο επιόρκων: Η Κουτζαμάνη έθαψε δικογραφία για τον χρηματισμό Μιχελάκη από τον εφοπλιστή Πάλλη!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prochwraei-h-upothesh-gia-ton-chrhmatismo-tou-michelakh-alla-ochi-gia-ton-m#ixzz3G1K2U14W

Exit mobile version