Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση του Στρατηγού Επιτήδειου σχετικά με την απόφαση του ΕΔΑΔ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πρόσφατα εκλεγμένος Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου έχει δηλώσει τον Μάιο του 2014 ότι η Τουρκία δεν θα πληρώσει την αποζημίωση των 90 εκατομμυρίων που εκδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην δεύτερη κατά την διάρκεια της εισβολής του 1974.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα κράτη μέλη έχουν υπογράψει την Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η άρνηση εκτέλεσης απόφασης του ΕΔΑΔ είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αφορά την ΕΕ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το γεγονός ότι έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Κυπρίων.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει προχωρήσει σε εγκλήματα πολέμου εις βάρος των Κυπρίων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Τουρκία βρίσκεται σε ενταξιακή διαδικασία με την ΕΕ.

Λαμβανομένου υπόψη ότι η Τουρκία χρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Ερωτώ,

Για ποιο λόγο δεν διακόπτονται οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ;

Για ποιο λόγο δεν διακόπτεται η χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ;

Για ποιο λόγο δεν επιβάλλονται από την ΕΕ και άλλες κυρώσεις στην Τουρκία;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/evrovouli/view/erwthsh-tou-strathgou-epithdeiou-schetika-me-thn-apofash-tou-edad-gia-thn-e#ixzz3G9dKIo2K

Exit mobile version