Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Έλληνες Γιατροί”: Έντονος φόβος για την εμφάνιση ξεχασμένων ασθενειών λόγω έλλειψης εμβολίων

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, γεγονός που αυξάνει το κίνδυνο επανεμφάνισης σοβαρών ασθενειών του παρελθόντος.

Πιο συγκεκριμένα, η καθυστέρηση στην προμήθεια εμβολίων, είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα για έναν χρόνο. Παράλληλα, πολλοί ανασφάλιστοι γονείς έχουν παραλείψει τον εμβολιασμό των παιδιών τους, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων. Όπως είναι φυσικό, η μείωση των εμβολίων έχει δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη εμφάνιση ξεχασμένων ασθενειών, οι οποίες στο παρελθόν είχαν απειλήσει ολόκληρους πληθυσμούς.

Πέρα από τα παραπάνω, το πρόβλημα μεγεθύνεται με την ανεξελέγκτη αύξηση του πληθυσμού των μεταναστών στην χώρα μας, οι οποίοι είναι αμφίβολο αν έχουν υποβληθεί σε κάποιον ιατρικό έλεγχο και ακόμα πιο αμφίβολο αν έχουν εμβολιαστεί στη χώρα καταγωγής τους.

Πρόκειται για έναν υπαρκτό κίνδυνο, καθώς μόλις πριν λίγα χρόνια είχαν εντοπιστεί 112 κρούσματα ιλαράς στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κίνδυνος αυτός όμως, φαίνεται να αφήνει αδιάφορο το Υπουργείο Υγείας , το οποίο ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με οικονομικά ζητήματα, αγνοώντας ηθελημένα τον πρωταρχικό του σκοπό, την προστασία δηλαδή του κοινωνικού συνόλου.

Για το θέμα έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό από τον παράνομα προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-entonos-fobos-gia-thn-emfanish-jechasmenwn-astheneiwn-logw#ixzz3GCk7WO6Y

Exit mobile version