Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κατρακύλα των οικονομικών δεικτών και το πολιτικό «ατύχημα»

Η κατρακύλα των οικονομικών δεικτών και το πολιτικό «ατύχημα»

Για εμάς τους Εθνικιστές, η οικονομία δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μέσο για την επίτευξη του σκοπού. Ζώντας, όμως, σε μία κοινωνία που πολιτικώς κυριαρχείται από τους φιλελεύθερους και ιδεολογικώς από τους μαρξιστές, οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τους παλμούς του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, στην προσπάθειά μας να προβλέψουμε το τι πρόκειται να συμβεί.

Απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν «βγαίνουμε από τα μνημόνια», είχαμε πολλάκις τονίσει ότι η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας είναι κατά πολύ χειρότερη από το 2010. Αυτό με βάση την φριντμανική λογική της λιτότητας σημαίνει ότι η χώρα μας όχι μόνο δεν βρίσκεται στην έξοδο από την κρίση, αλλά ότι βουλιάζει ολοένα και περισσότερο σε αυτήν. Δεν σημαίνει, αυτό, βεβαίως, όπως διαδίδει η ΝΔ, ότι χρειαζόμαστε τα μνημόνια· σημαίνει ότι η πολιτική του λιτότητας είναι αδιέξοδη και φαύλη οδηγώντας σε νέους κύκλους ύφεσης και συνεπώς είναι ακατάλληλη για την σωτηρία του τόπου.

Η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό, μαζί με τα κανάλια της διαφθοράς, να προπαγανδίζει για προεκλογικούς καθαρά σκοπούς ότι «βγαίνουμε από τα μνημόνια». Αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο ψέμα, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού Λαού και ακολούθως να τον αλυσοδέσει με νέο μνημόνιο. Παραλλήλως, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τις εσωκομματικές έριδες μέσα στα κόμματά τους, για να μην καταρρεύσουν.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την τέλεση του περιβόητου «ατυχήματος». Το χρηματιστήριο κατρακυλάει, τα spreads ανεβαίνουν και οι «αγορές» δείχνουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν αλλαγή στο καθεστώς της επιτήρησης και της ύφεσης. Παραλλήλως, ξεκίνησε και μία αλληλοκατηγορία για το ποιος φταίει για την όλη υπόθεση. Η κυβέρνηση λέει ότι η αντιπολίτευση υπονόμευσε την προσπάθεια, ενώ η αντιπολίτευση λέει ότι η κυβέρνηση όντας υπό κατάρρευση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με το εξωτερικό.

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο άρμα των διεθνών τοκογλύφων, όντας πλήρως εξαρτώμενη από τις ορέξεις τους. Το κυβερνητικό σχέδιο για απεμπλοκή από τα μνημόνια, μέσω της περιβόητης «εξόδου στις αγορές», ήταν και είναι τουλάχιστον φαιδρό. Το ΔΝΤ εκπροσωπεί τους δανειστές και η πρόταση της κυβέρνησης ήταν η απεμπλοκή από τον έλεγχο των δανειστών, μέσω προσφυγής στους δανειστές! Δηλαδή, η κυβέρνηση τους έλεγε να μας δανείσουν χρήματα με χαμηλό επιτόκιο, χάνοντας παράλληλα τον έλεγχο μίας ολόκληρης οικονομίας, την οποία ελέγχουν μέσω του ΔΝΤ.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά μετάνιωσε για την πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο και το ΔΝΤ και τώρα ξανασκέφτεται το να φύγει από το πρόγραμμα χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή. Διόλου τυχαία όμως δεν ήταν η ατάκα Σαμαρά στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο οποίος μιλώντας με στόχο το εξωτερικό, δήλωσε με έμφαση πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει πολύ απλά να ξεχάσουμε ότι υπήρξε μνημόνιο στην Ελλάδα και απλώς να καταργήσουμε όλους τους παρελκόμενους νόμους και να προσποιηθούμε ότι δεν συνέβη τίποτε. Ότι δεν έκλεισε κανένα μαγαζί, ότι δεν διαλύθηκε η εθνική παραγωγή, ότι δεν άλλαξε τίποτε και να παραμείνουμε παραλλήλως στο ευρώ, συζητώντας με τους δανειστές πως θα μας δίνουν λεφτά χωρίς αντίκρισμα, δηλαδή φαιδρότητες χωρίς προηγούμενο.

Όσο παραμένουμε, ως οικονομία, εξαρτώμενοι από τους δανειστές και τα λεφτά τους, μοιραία θα πρέπει να δεχτούμε και την επιτήρησή τους. Αυτό που πρεσβεύουν αμφότεροι, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, είναι ότι η Ελληνική Οικονομία θα πρέπει να παραμείνει ελεγχόμενη από τους δανειστές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Εμείς λέμε ότι η Ελληνική Οικονομία θα πρέπει να καταστεί αυτάρκης και να μην εξαρτάται από κανέναν. Ο δρόμος για αυτή την απεξάρτηση απαιτεί στροφή στην Εθνική Παραγωγή και γεωπολιτική στροφή της χώρας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ανοίξουν οι δρόμοι για την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο.

Οι χαρτογιακάδες των διεθνών αγορών δεν μπορούν να αγγίξουν μία πραγματικά υφιστάμενη οικονομίας, όντας οι ίδιοι φαντάσματα που επιχειρούν με «φούσκες». Ας γνωρίζει, λοιπόν, ο Ελληνικός Λαός πως οι «ροζ» και οι «γαλάζιοι» «λαγοί με πετραχήλια», θα έχουν ως μόνο αποτέλεσμα την συνέχιση του μαρτυρίου του. Μόνο με την ολοκληρωμένη Εθνική Πρόταση της Χρυσής Αυγής μπορεί να υπάρξει πραγματική αλλαγή στα οικονομικά τεκταινόμενα. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-katrakula-tou-chrhmatisthriou-kai-to-atuchhma#ixzz3GKQYCwJl

Exit mobile version