Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «πρόταση Ντογιάκου» ως προκάλυμμα του νέου μνημονίου

Η «πρόταση Ντογιάκου» ως προκάλυμμα του νέου μνημονίου

Δήλωση – Ομολογία Σαμαρά: Διαπραγματευόμαστε το νέο μνημόνιο

Πόσο συμπτωματικό μπορεί να είναι ότι η περιβόητη και πολυαναμενόμενη «πρόταση Ντογιάκου» ήρθε την ακριβή στιγμή που κατέρρεε η Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, εισπράττοντας την μία «σφαλιάρα» μετά την άλλη από τους δανειστές; Πόσο τυχαίο είναι ότι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την ηχηρή διάψευση της «εξόδου από τα μνημόνια», αλλά αναλώθηκαν στην παρουσίαση μίας «προτάσεως» που έχει φανερή έλλειψη στοιχείων;

Όλα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαία προφανώς. Η συνεχής επανάληψη του κατηγορητηρίου στην «πρόταση», όπως και η έλλειψη της όποιας επιμέλειας, φανερώνει ότι η πρόταση συντάχθηκε εν μία (ή το πολύ δύο) νυκτί, με σκοπό να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, με τον όγκο και όχι την ουσία της.Τα κανάλια και οι εφημερίδες είχαν κάνει πραγματικά πολλά εξώφυλλα για το «τέλος του μνημονίου» και δεν θα μπορούσαν τώρα να αγνοήσουν την διάψευση της προπαγάνδας τους. Έτσι η «πρόταση» χρησίμευσε επικοινωνιακά.

Τι είπε σήμερα ο Σαμαράς και δεν θα το δείξει κανένα κανάλι; «Έχει εξηγηθεί από την πλευρά της Ελλάδας ότι δεν χρειαζόμαστε νέο Μνημόνιο. Όπως αποτελεί και στοιχείο των διαπραγματεύσεων, μια πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης, που θα προστάτευε τη χώρα μας  από πιθανές αναταράξεις στις αγορές. Και μάλιστα σε μια στιγμή που η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια κάμψης»

Κοινώς, ο Σαμαράς μετά τις αλλεπάλληλες σφαλιάρες παραδέχτηκε ότι θα υπογράψει νέο μνημόνιο, που θα ονομάζεται «προληπτική γραμμή στήριξης». Με το προκάλυμμα μίας ακόμα Χρυσαυγιάδας, ο πρώτος των δοσίλογων, θα υπογράψει μία νέα δανειακή σύμβαση, η οποία θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες. Ψευδώς λέει ότι θα «φύγουμε από το μνημόνιο», αφού οι νόμοι του προηγουμένου μνημονίου θα συνεχίσουν να υφίστανται, ενώ νέα επαίσχυντα μέτρα θα ληφθούν εναντίον του χειμαζόμενου Ελληνικού Λαού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-protash-ntogiakou-ws-prokalumma-tou-neou-mnhmoniou#ixzz3GXDLiqjq

Exit mobile version