Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί απαιτώντας την «Μεγάλη Αλβανία»

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί απαιτώντας την «Μεγάλη Αλβανία»

Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τα πρόσφατα γεγονότα  που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας, όπου ο αδελφός του αλβανού πρωθυπουργού εξαπέλυσε τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι με την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» εμπεριέχοντας την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Το ίδιο βράδυ από το Αργυρόκαστρο 1.000 περίπου αλβανοί πήγαν στο χωριό Δερβιτσάνη, όπου τρομοκράτησαν τους κατοίκους, τραυμάτισαν έναν και κατέστρεψαν αυτοκίνητα. Είναι γνωστά, δε, εδώ και καιρό τα ανθελληνικά αισθήματα των αλβανών και το μίσος που τρέφουν για την Πατρίδα μας.

Αντί, λοιπόν, οι αλβανοί να ζητήσουν συγνώμη και το ελληνικό υπουργείο ΥΠΕΞ να λάβει σαφή καταδικαστική θέση για τα παραπάνω περιστατικά, τα Τίρανα «ζητάνε και τα ρέστα» από την Αθήνα. Ο γενικός γραμματέας του αλβανικού ΥΠΕΞ Κυριάκο Κύρκο επιχείρησε να υποβαθμίσει τα επεισόδια λέγοντας ότι επρόκειτο περί μεμονωμένου περιστατικού και περνώντας στην αντεπίθεση αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε καν το λάβαρο με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», που καλύπτει την Ήπειρο μέχρι την Θεσπρωτία, την Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα, με θρασύτητα εξέφρασε την ενόχληση της κυβέρνησης του για την αναφορά στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας του όρου Βόρεια Ήπειρος.

Ο Παπούλιας είχε υποδεχθεί την περασμένη Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο την κ. Ερμιόνη Πρίγκου, η οποία τιμήθηκε από την Ένωση Συγγενών Πεσόντων 1940-41 για την πατριωτική δράση της καθώς στον κήπο του σπιτιού της στην Χειμάρα προστάτευε για περισσότερο από πενήντα χρόνια τους τάφους έξι Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο Αλβανικό Έπος. Στην ανακοίνωση της Προεδρίας γίνονταν αναφορά στην «Χειμάρα της Βορείου Ηπείρου» κάτι που ενόχλησε τα Τίρανα. Ο Αλβανός αξιωματούχος ζήτησε την άμεση αφαίρεση του προσδιορισμού αυτού από την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι ο όρος χρησιμοποιείται συχνά από αντιαλβανικούς κύκλους, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα και προσωπικά ο Κάρολος Παπουλιας έχουν αποδεχτεί πλήρως τον σεβασμό των συνόρων στην περιοχή.

Αυτή είναι η ανθελληνική κυβέρνηση που διοικεί την Χώρα μας και κατ΄ αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζει τους Αγώνες των Ελλήνων για την απελευθέρωση των Ελληνικών Χωμάτων. Αντί να ορθώσει το ανάστημά της και να καταγγείλει άμεσα τα επαίσχυντα περιστατικά, παραδίδει τα Ελληνικά μας εδάφη στους αλβανούς, καθ’ υπόταξη στους ξένους εντολείς της. Το αλβανικό θράσος δεν γνωρίζει όρια και η αλβανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διεκδικεί, καθώς βλέπει την αδράνεια και την προδοσία την μνημονιακής Χούντας που ενδιαφέρεται μόνο να καταδυναστεύει και να ληστεύει τον Έλληνα πολίτη.

Αναφορά στο περιστατικό είχε κάνει και ο Συναγωνιστής Μιχάλης Αρβανίτης εντός κοινοβουλίου και κανένας από τους ένθερμους «υπερασπιστές» της Δημοκρατίας δεν είπε λέξη για το γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunechizoun-na-prokaloun-oi-albanoi-apaitwntas-thn-megalh-albania#ixzz3GdBlAm5j

Exit mobile version