Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άνοιξε η συζήτηση για τον «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Άνοιξε η συζήτηση για τον «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την συζήτηση στην Βουλή που κατέληξε σε ηχηρή «σφαλιάρα» για τον Αντώνη Σαμαρά. Σε εκείνη την συζήτηση περί της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση, ο Σαμαράς αντί να εισπράξει μήνυμα κατευνασμού, εισέπραξε το μήνυμα το μήνυμα της παραίτησής του, αφού βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απαίτησαν κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, από ότι φαίνεται, ανοίγει η διαδικασία παραίτησης του Σαμαρά και σύναψης της συγκυβέρνησης «ειδικού σκοπού». Η διαδικασία αυτή ξεκινάει όπως ορίζει και το πρωτόκολλο με πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, δεν είναι αστείο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως απέτεινε πρόσκληση «εθνικής συνεννόησης» στη ΝΔ, μέσω του Βουλευτή Ν. Βούτση.

Συγκεκριμένα (και αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της «Αυγής» για να μην λένε…) ο Βούτσης είπε: «όσο για τις απόψεις και τις επιθέσεις που έρχονται από διάφορες πλευρές από καλοπροαίρετες μέχρι πολύ κακοπροαίρετες ότι είναι καιρός αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια λύση η οποία ονομάζεται πολλές φορές και εθνική λύση, επαναλαμβάνω αυτό που είπαμε και στη Βουλή και δια του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μόνο πεδίο πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης, είναι αυτό το οποίο οικοδομείται καθημερινά πάνω στη μόνη ισχύουσα και πρέπουσα γραμμή, δηλαδή της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του κουρέματος του μεγαλύτερου μέρους του χρέουςκαι της αναπτυξιακής λογικής για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής και τις επώδυνες πολιτικές συνέπειες»

Αυτό που ουσιαστικώς λέει ο Βούτσης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμος να συζητήσει και να συγκυβερνήσει, με μόνη προϋπόθεση να παραδεχτεί η κυβέρνηση ότι δεν ισχύει η προπαγάνδα της και να προχωρήσουν από κοινού σε ένα νέο PSI, δηλαδή σε μία νέα εκατόμβη των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό, βέβαια, έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων Τσίπρα που ήρθαν ως απάντηση των προτάσεων για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού».

Τότε ο Τσίπρας είχε αποκλείσει την συγκυβέρνηση με Σαμαρά – Βενιζέλο, αλλά όχι την συγκυβέρνηση με ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δείχνει σε ποιο μήκος κύματος κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anoije-h-suzhthsh-gia-ton-megalo-sunaspismo-nd-suriza#ixzz3GhNLp9S7

Exit mobile version