Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν έχει όρια η παράνοια του Μπουτάρη: «Ήρωας ο Βενιζέλος, έσωσε την Χώρα»!

Δεν έχει όρια η παράνοια του Μπουτάρη: «Ήρωας ο Βενιζέλος, έσωσε την Χώρα»!

Η κατάσταση ολοκληρωτικής αποσύνθεσης στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αποκτά, συν τοις άλλοις, και συνθήκες που παραπέμπουν σε κωμικές θεατρικές παραστάσεις. Το περασμένο Σάββατο ο Γιάννης Μπουτάρης, υπό τον ήχο συνθημάτων διαμαρτυρίας ομάδας σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών, σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλεσε «ήρωα» (!) τον Βενιζέλο, ο οποίος σύμφωνα με τον μπαρμπα-Γιάννη «έβαλε πλάτη για να σωθεί η Χώρα»!

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο την σκέψη του ο Μπουτάρης είπε ότι είναι «πιο πασόκος από τους πασόκους», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Με στενοχωρεί που το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει –δεν ξέρω εγώ πώς- να χάσει την ορμή του». Κατέληξε με τον πλέον προκλητικό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι «ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση είναι τα λαμπρά μυαλά του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Το χειρότερο για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο οριστικός πολιτικός του θάνατος, ο οποίος θα τελεσιδικήσει στις ερχόμενες εκλογές. Είναι το γεγονός ότι εκτός από την πλήρη ταύτισή του με την διαφθορά, τις μίζες και τα σκάνδαλα, το άλλοτε κραταιό αυτό κόμμα εξευτελίζεται από τις «φιλικές» τοποθετήσεις διαφόρων, θεσμικών μεν, γραφικών δε, προσώπων της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Το ότι ο Βενιζέλος χαρακτηρίζεται ως «ήρωας» από τον Μπουτάρη, πέρα από το γεγονός ότι εξευτελίζει την Ιερή αυτή έννοια, δείχνει και το πόσο αμετανόητοι είναι αυτοί οι οποίοι, άμεσα ή έμμεσα, οδήγησαν την Χώρα μας στα δεσμά του Μνημονίου.

Η όποια πνευματική κατάσταση του Μπουτάρη δεν αποτελεί άλλοθι για τα λεγόμενά του. Συμφωνούμε, μάλιστα, για την πλειοδότηση που κάνει στον «πασοκισμό» του. Ένας σεσημασμένος εθνομηδενιστής και κοσμοπολίτης σαν τον Μπουτάρη είναι σίγουρο πως δικαιούται να ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στην κορυφή της πασοκικής σκέψης και να υπερηφανεύεται γι’ αυτό. Τα έργα και οι ημέρες του τον δικαιώνουν για την ταύτισή του με τον σκληρό πυρήνα της πασοκικής λαίλαπας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/proklhtikos-kai-pali-o-mpoutarhs-hrwas-o-benizelos-eswse-thn-chwra#ixzz3GlRNGqHV

Exit mobile version