Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο «άδειασμα» της Ντόρας στον Σαμαρά: «Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές».

Νέο «άδειασμα» της Ντόρας στον Σαμαρά: «Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές».

Νέο «άδειασμα» της Μπακογιάννη στον Σαμαρά αποτελεί η δήλωση που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό, με την οποία παραδέχεται ευθέως ότι η υπόθεση των 180 ψήφων για την Προεδρική εκλογή αποτελεί χαμένη υπόθεση για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι: «Κακώς επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να παίζουμε ένα πολιτικό παιχνίδι που δεν ωφελεί κανέναν. Δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτή την στιγμή 180 βουλευτές, με βάση τις δηλώσεις των βουλευτών».

Ταυτόχρονα, η Μπακογιάννη κουνάει το δάχτυλό της και για άλλο λόγο στον Σαμαρά, καθώς τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον λαϊκισμό, ενώ σημείωσε ότι τακτικές τύπου «σκίζω τα μνημόνια» είναι καταστροφικές. Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ο Σαμαράς παραμυθιάζει τον ίδιο του τον εαυτό, λέγοντας ότι θα βρει τους απαραίτητους 180, η Μπακογιάννη τον επαναφέρει στην σκληρή γι αυτόν πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι απλώς δεν υπάρχουν.

Πέρα από το γεγονός ότι η Ντόρα «αδειάζει» ευθέως τον ίδιο τον Σαμαρά με την δήλωσή της και διαψεύδει τις ελπίδες του, είναι ολοφάνερο ότι αφήνει και το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμη πιο πριν από τον Μάρτιο οι εκλογές, καθώς σ’ άλλο σημείο της συνέντευξής της λέει ότι «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος».

Αυτό που μένει είναι η ευθεία αμφισβήτηση, για μια ακόμη φορά, των τακτικών κινήσεων του Σαμαρά από την Μπακογιάννη και η αποδόμηση του πολιτικού του λόγου. Είναι σίγουρο ότι η εκλογική πανωλεθρία της ΝΔ τον Μάρτιο (ή και νωρίτερα) θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο κόμμα αυτό, με τον Σαμαρά να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα της νέας παταγώδους εκλογικής αποτυχίας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-adeiasma-ths-ntoras-ston-samara-den-uparchoun-oi-180-bouleutes#ixzz3GouaBFNO

Exit mobile version