Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

To “Βήμα” αποκαλύπτει την βρώμικη επιχείρηση Σαμαρά προς αναζήτηση αποστατών

Γράφει ο Αντίοχος

Όχι 25, αλλά μόλις 9 πρόθυμους βουλευτές ψάχνουν οι Σαμαροβενιζέλοι για να φτάσουν τον «μαγικό αριθμό» 180 για να εκλέξουν πρόεδρο και να μας καθίσουν στο σβέρκο μέχρι τον Ιούνιο του… 2016 (!!!), αναφέρει σε ρεπορτάζ του το καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής», επικαλούμενο υπουργό της συγκυβέρνησης.

Στη συνέχεια δε, αποκαλύπτει πως γίνονται μυστικές επαφές με βουλευτές ΆΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (κομμάτων που έχουν δηλώσει πως δε θα ψηφίσουν κανέναν για πρόεδρο), αποκαλύπτοντας και κάποια ονόματα όσων παζαρεύουν να αποστατήσουν.

Ιδού τα κυριότερα σημεία του ανατριχιαστικού δημοσιεύματος:

«Αλλά όλα αυτά δεν έγιναν ξαφνικά. Από την περασμένη εβδομάδα ειδικοί απεσταλμένοι του Πρωθυπουργού σαρώνουν τέσσερις κοινοβουλευτικές ομάδες και βολιδοσκοπούν με άκρα μυστικότητα 46 βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων έδειχναν από την αρχή πρόθυμοι να υπερψηφίσουν στην προεδρική εκλογή.

Ένας υπουργός, εμπειρότατος στις μυστικές διαβουλεύσεις, δύο βουλευτές της ΝΔ που υπήρξαν ανεξάρτητοι, αλλά επανεντάχθηκαν πρόσφατα, αλλά και δύο κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ έχουν αναλάβει να πλησιάσουν διακριτικά αυτούς τους βουλευτές.

Πρώτος στόχος τους είναι οι 16 βουλευτές των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών και οι επτά των ανεξαρτήτων. Δεύτερος στόχος τους είναι οι 13 βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και οι δέκα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η «πρώτη ψαριά» έφερε αποτελέσματα που δίνουν ακόμη το δικαίωμα στους κυβερνητικούς να ελπίζουν. Αλλά ο μαγικός αριθμός των 180 απέχει ακόμη πολύ.

Οι βέβαιοι, οι πιθανοί και οι αμφιταλαντευόμενοι

Πέραν λοιπόν των 155 βουλευτών που ψήφισαν «ναι» στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τουλάχιστον άλλους πέντε που δηλώνουν πρόθυμοι να υπερψηφίσουν. Πρόκειται για τους Σπ. Λυκούδη, Γρ. Ψαριανό, Κατερίνα Μάρκου και Β. Οικονόμου που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και τον Χρ. Αηδόνη που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Τις είκοσι αυτές ψήφους δεν τις αναζητά μόνο στους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν τη Νίκη Φούντα στη ΔΗΜΑΡ που φαίνεται ότι σύντομα θα αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και την Ελενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ που φαίνεται ότι εκφράζει επιφυλάξεις για τις τελευταίες επιλογές του αρχηγού της…».

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους:

1ον) Είναι θεμιτό η κυβέρνηση να αναζητά επιπλέον ψήφους για να εκλέξει πρόεδρο. Με δημόσια ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου που θα προτείνει και όσοι πιστοί προσέλθετε…

2ον) Οι μυστικές συζητήσεις χωρίς να έχει ανακοινωθεί όνομα υποψηφίου, και μάλιστα με βουλευτές «αντιπολιτευόμενων» κομμάτων, είναι επιχείρηση αποστασίας έναντι (των γνωστών…) ανταλλαγμάτων!

3ον) Οι αρχηγοί των δύο κατονομασθέντων κομμάτων, που βουλευτές τους κάνουν παζάρια με τους Σαμαροβενιζέλους (Κουβέλης και Καμμένος), οφείλουν ΑΜΕΣΑ να μαζέψουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και να βάλουν όλους τους βουλευτές τους να υπογράψουν ένα «συμβόλαιο τιμής», ότι θα υπακούσουν στη γραμμή για καταψήφιση της όποιας επιλογής των Σαμαροβενιζέλων. Κι όσους αρνηθούν να υπογράψουν, να τους στείλουν από τώρα εκεί που θα –έτσι κι αλλιώς- θα πάνε τον Φεβρουάριο. Όσο δεν το κάνουν αυτό, δίνουν το δικαίωμα στον κόσμο, να υποθέσει ότι είναι κι αυτοί στο κόλπο!

4ον) Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί –μετά από τέτοια δημοσιεύματα- να υψώσει τους τόνους, κάνει το αντίθετο, τους χαμηλώνει (και μη μας πουν ότι φοβούνται την εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα γελάσουμε)! Δίνοντας το δικαίωμα να υποθέσουμε ότι είναι κι αυτός στο κόλπο!

5ον) Βέβαια, καθόλου δεν αποκλείεται το ρεπορτάζ να είναι στημένο, για να δώσει κουράγιο στους εναπομείναντες οπαδούς των Σαμαροβενιζέλων, ότι ακόμα υπάρχουν ελπίδες. Αλλά αυτό δεν αναιρεί την ύποπτη σιωπή των Καμμενοκουβελοτσίπρηδων!

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/bhma-samaroskula-psachnoun-apostates-sta-kommata-koubelh-kai-kammenou-sigh#ixzz3GrNCzGvt

Exit mobile version