Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε περίπτωση κρούσματος Έμπολα, το προσωπικό δεν επαρκεί στο Αμαλία Φλέμινγκ

Με αφορμή την παγκόσμια ανησυχία, τόσο για την μεταδοτικότητα όσο και για την θνησιμότητα του συγκεκριμένου ιού, οργανώνεται άσκηση προσομοίωσης στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, ώστε οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν πώς να προστατευτούν και να προστατεύσουν τους υπολοίπους από τον Έμπολα. Η άσκηση σχεδιάστηκε από στελέχη του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΕΠΥ, σε συνεργασία με το στρατό.

Εντούτοις, παρά τον προληπτικό χαρακτήρα αυτής της άσκησης και τα «καθησυχαστικά» λόγια του υπουργού Υγείας, οι άμεσα εμπλεκόμενοι, οι εργαζόμενοι δηλαδή  στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση υπόπτου περιστατικού, το προσωπικό δεν επαρκεί ώστε να καλύψει τις ανάγκες των υπολοίπων ασθενών του νοσοκομείου. Φόβος που αυξάνεται και με την ενδεχόμενη συρρίκνωση του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, μέσω της συγχώνευσης κλινικών του με το Σισμανόγλειο.

Ενώ λοιπόν ο Έμπολα έχει ήδη εισβάλει στην Ευρώπη, η Ελλάδα εμφανίζεται ανήμπορη να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη απειλή. Όταν μάλιστα ήδη το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπολειτουργεί, μια αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της νόσου φαίνεται αδύνατη. Άλλωστε η Ελλάδα λόγω θέσης και κοινωνικοπολιτικών συνθηκών διατρέχει άμεσο κίνδυνο, με την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών, την καταρρέουσα οικονομία και τις ουσιαστικά ανύπαρκτες υποδομές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/se-periptwsh-krousmatos-empola-to-proswpiko-den-eparkei-sto-amalia-flemingk#ixzz3GroR6feS

Exit mobile version