Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατά παραδοχή ανίκανοι στην κυβέρνηση: Φαγωμάρα υπό το φάσμα της ήττας

Κατά παραδοχή ανίκανοι στην κυβέρνηση: Φαγωμάρα υπό το φάσμα της ήττας

Σε «καρπαζοεισπράκτορα» της Τρόικα έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση. Άχρηστοι και ανίκανοι, έστω και για μια στοιχειώδη αντίσταση απέναντι στις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, ο Σαμαράς και το επιτελείο του δεν είναι σε θέση να επιτύχουν, ούτε καν σε ελάχιστο βαθμό, κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την Χώρα μας.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι η τρόικα έχει μεταφέρει στο οικονομικό επιτελείο την πλήρη αντίθεση της στα θέματα των φοροελαφρύνσεων, των 100 δόσεων στην εφορία και των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια, αφού όπως διαμήνυσαν οι δανειστές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 15 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τα παπαγαλάκια από το μέγαρο Μαξίμου, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασώσουν έστω και κάτι από το «κύρος» του Σαμαρά, διαδίδουν ότι ο πρωθυπουργός είναι δήθεν έξαλλος με το οικονομικό επιτελείο και την διαπραγματευτική του ομάδα. Στο «στόχαστρο», ως ανίκανοι και ανεπαρκείς, βρίσκονται οι Γκίκας Χαρδούβελης, Νίκος Δένδιας, Γιάννης Βρούτσης, Χρήστος Σταϊκούρας, Κατερίνα Σαββαΐδου και Δημήτρης Πτωχός, ως αδυνατούντες να υλοποιήσουν την δέσμευση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ πριν από 45 ημέρες.

Το πόσο φαιδρό και απέλπιδο είναι το όλο εγχείρημα φαίνεται από το γεγονός ότι όλοι οι προαναφερθέντες αποτελούν αποκλειστικές επιλογές του ίδιου του Σαμαρά. Χθες Τρίτη ο Σαμαράς κάλεσε τον Χαρδούβελη στο γραφείο του προκειμένου να ενημερωθεί για την εμπλοκή που υπάρχει με την τρόικα, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε έκτακτο «μίνι» υπουργικό συμβούλιο για το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών.

Το κακό κλίμα φάνηκε από τις διαρροές της σύσκεψης, καθώς κυβερνητικά στελέχη έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, με τον χρόνο να είναι ιδιαιτέρως πιεστικός και τους δανειστές να περιμένουν να δουν με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα μαζέψει αυτά τα 70 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν δημιουργήσει μια ασύλληπτη τρύπα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Η επιβεβαίωση της κυβερνητικής αμηχανίας σφραγίζεται από το γεγονός ότι για σήμερα Τετάρτη στις 18.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου όπου, θα συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες που απασχολούν την κυβέρνηση αυτή. Το σύνδρομο της καταστροφής είναι ταυτόσημο με τις εκάστοτε επιλογές της απαράδεκτης αυτής κυβέρνησης, η οποία όταν δεν στήνει σκευωρίες σε βάρος του κυριότερου πολιτικού της αντιπάλου φροντίζει να επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση της Χώρας μας, με αποφάσεις που σφίγγουν με ολοένα και πιο επώδυνο τρόπο τις αλυσίδες της σκλαβιάς για την Πατρίδα μας και «κινεζοποιούν» σε βαθμό εξαθλίωσης τον Λαό.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kata-paradochh-anikanoi-sthn-kubernhsh-fagwmara-upo-to-fasma-ths-httas#ixzz3GsuaLHPT

Exit mobile version