Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προδοτική σιωπή Βενιζέλου-Σαμαρά στις θρασύτατες προκλήσεις Νταβούτογλου

Προδοτική σιωπή Βενιζέλου-Σαμαρά στις θρασύτατες προκλήσεις Νταβούτογλου

Όταν η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, η αντεθνική Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά σιωπά προδοτικά και ένοχα στην τουρκική επιθετικότητα η οποία στρέφεται κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού, τότε είναι φυσικό και επόμενο να αποθρασύνεται ακόμη περισσότερο ο Τούρκος πρωθυπουργός απειλώντας ευθέως και δίχως περιστροφές την Κύπρο.

Επί των τουρκικών διεκδικήσεων στην ΑΟΖ, ο Α. Νταβούτογλου δίχως καμία ελληνική αντίδραση, δήλωσε τα κάτωθι: «Η Τουρκία, με βάση τη συμφωνία που έκανε με το ψευδοκράτος, έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου και αυτό το δικαίωμα θα το χρησιμοποιεί πάντα. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του “Μπαρμπαρός”. Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση».

Θα ήταν βεβαίως έκπληξη πρώτου μεγέθους εάν αντιδρούσε η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά στην τουρκική αποθράσυνση. Ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που το υπουργείο Εξωτερικών του Βενιζέλου δεν αντέδρασε καν στα αίσχη των Αλβανών στη Βόρεια Ήπειρο και στο Βελιγράδι, τα οποία στρέφονται ανοιχτά εις βάρος τόσο του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού όσο και κατά της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας. Όταν λοιπόν οι Αλβανοί δια της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Ράμα (το στοιχείο αυτό το αποκρύπτουν επιμελώς και σκοπίμως οι θλιβεροί πολέμιοι του εθνικισμού), τολμούν σε ανώτατο επίπεδο να εγείρουν αξιώσεις επί ελληνικών εδαφών, τότε έρχεται ως φυσικό επακόλουθο η γιγάντωση της επιθετικότητα της Άγκυρας, όπως αυτή εκφράζεται δια στόματος Αχμέντ Νταβούτογλου.

Με το πεδίο ελεύθερο προς ξεδίπλωμα της οθωμανικής κουτοπονηριάς, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για τις τουρκικές προθέσεις: «Προειδοποιήσαμε τη διεθνή κοινότητα και τις διεθνείς εταιρείες ενέργειας. Τους προειδοποιήσαμε ότι σε αυτές τις πηγές έχουν δικαιώματα και οι Τ/Κ. Είπαμε να γίνουν εργασίες στο πλαίσιο μιας επιτροπής και οι πηγές αυτές να αποτελέσουν καταλυτικό ρόλο για την ειρήνη. Από την άλλη, η Ε/Κ πλευρά έκανε συνεχώς προσπάθειες να εκμεταλλευθεί μονομερώς αυτές τις πηγές και να έχει μονοπώλιο δικαιωμάτων. Περιμέναμε με υπομονή να ωριμάσουν αυτά, να βρεθεί λύση του Κυπριακού διά των διαπραγματεύσεων και να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Και μάλιστα κάναμε μια μεγάλη χειρονομία. Είπαμε ότι το νερό που θα φτάσει από την Ανατολία με αγωγό μπορεί να δοθεί και στην Ε/Κ πλευρά. Δηλαδή εμείς, ενώ είπαμε ότι μπορούμε να μοιραστούμε το καθαρό νερό που μας ανήκει χωρίς να περιμένουμε κανένα αντάλλαγμα, εκείνοι ισχυρίστηκαν ότι μόνο εκείνοι μπορούν να εκμεταλλευτούν και να εξορύξουν το φυσικό αέριο και τις πηγές ενέργειας στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τ/Κ».

Ενώ η αντεθνική συγκυβέρνηση παρακολουθεί με εξοργιστική αδιαφορία τις ραγδαίες εξελίξεις, ο Α. Νταβούτογλου ξεκαθαρίζει πως η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις διεκδικήσεις της: «Το πλοίο “Μπαρμπαρός” θα κάνει τις σεισμικές έρευνες εκεί και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του. Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση. Εάν συμφωνήσουμε για μία λύση, ας έρθουν το συντομότερο στο τραπέζι και οι εγγυήτριες δυνάμεις, η γείτονάς μας και φίλη μας Ελλάδα και η Βρετανία, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Και αυτές οι πηγές να χρησιμοποιηθούν ως πηγές της ενωμένης Κύπρου. Αν όμως λένε “αυτές οι πηγές είναι δικές μας και αυτές δικές σας”, τότε να σκεφτούμε μαζί διαφορετικές λύσεις. Αλλά και να ενθαρρύνετε τη μη λύση, να αποχωρείτε από τις διαπραγματεύσεις και σχεδόν να εκβιάζετε την Τουρκία, να αρχίζετε άλλες διαπραγματεύσεις και μετά να θεωρείτε γι’ αυτά υπεύθυνη την Τουρκία, αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή»!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια γονυπετή συγκυβέρνηση υπηρετών των διεθνών τοκογλύφων, όπως αυτή που εξουσιάζει τυραννικά την Πατρίδα μας. Η υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού αποτελεί καθήκον μπρος στο οποίο η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά κλείνει τα μάτια. Ο ραγιαδισμός όμως είναι χαρακτηριστικό το οποίο διακρίνει την ψοφοδεή και πατριδοκάπηλη Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά και ως εκ τούτου η κατάρρευσή της είναι σαφώς ωφέλιμη για το Έθνος και το μέλλον του.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος έκανε την σχετική δήλωση: “Η μειοδοτική πολιτική Σαμαρά – Βενιζέλου προκαλεί την αποθράσυνση της Τουρκίας. Πάγιοι στόχοι της Χρυσής Αυγής η άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, η εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και η εφαρμογή του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου. Εθνική πολιτική για μια μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prodotikh-siwph-benizelou-samara-stis-thrasutates-proklhseis-ntaboutoglou#ixzz3GtOHKyUf

Exit mobile version