Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεπεσμός του ΕΣΥ: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επικίνδυνα φίλτρα αιμοκάθαρσης σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Έπειτα από καταγγελίες νεφροπαθών και δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα επικίνδυνα φίλτρα αιμοκάθαρσης, παρενέβη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση στα συγκεκριμένα νοσοκομεία. Τη διενέργεια της εξέτασης ανέλαβε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα νοσοκομεία αυτά έχουν προμηθευθεί φίλτρα αιμοκάθαρσης από την Αίγυπτο, τα οποία ωστόσο θέτουν άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών. Σύμφωνα με τους νεφροπαθείς, είναι αμφιβόλου ποιότητας και με εμφανή τα σημάδια φθοράς. Πρόκειται για συσκευές που ενώ φυσιολογικά χαρίζουν χρόνια ζωής σε νεφροπαθείς, παιδιά και ενήλικες, λόγω της χαμηλής ποιότητάς τους καταλήγουν να  αποτελούν απειλή για τη ζωή των ασθενών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, κριτήριο αγοράς τους υπήρξε προφανώς μόνο το κόστος (μόλις δέκα λεπτά φθηνότερα). Ακόμα και οι γιατροί στα συγκεκριμένα νοσοκομεία εμφανίζονται επιφυλακτικοί και φειδωλοί στη χρήση των συγκεκριμένων φίλτρων.

Καθώς φαίνεται, όταν σε πεδία καθαρά ανθρωπιστικά, όπως η οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τίθεται ως πρώτη προτεραιότητα το χρήμα, τότε η κατάρρευση και ο ξεπεσμός των υπηρεσιών υγείας αποτελεί μονόδρομο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/jepesmos-tou-esu-eisaggelikh-parembash-gia-ta-epikinduna-filtra-aimokathars#ixzz3GxPZu17V

Exit mobile version