Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τουρκική πολεμική ενέργεια και η επανάληψη του «η Κύπρος κείται μακράν» από τον Σαμαρά

Η τουρκική πολεμική ενέργεια και η επανάληψη του «η Κύπρος κείται μακράν» από τον Σαμαρά

Η Τουρκία προβαίνει εδώ και μέρες σε μία ξεκάθαρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα έκανε λόγο για τα δικαιώματα των «τουρκοκυπρίων» στην Κυπριακή ΑΟΖ, δημιουργώντας με τις δηλώσεις του ένα παράδοξο του Διεθνούς Δικαίου.

Αυτή τη στιγμή το ψευδοκράτος που κείται στα κατεχόμενα της Κύπρου δεν έχει διεθνή υπόσταση, όντας αναγνωρισμένο μόνο από την Τουρκία. Συγκεκριμένα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει «νομικά άκυρη» την όποια κρατική οντότητα έχει παρανόμως εγκαθιδρυθεί επί κατεχόμενων εδαφών. Συνεπώς ως «νομικά άκυρο» δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε αξίωση στο οτιδήποτε, αφού θεωρητικώς ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!

Αν υποθέσουμε ότι στην περιοχή υπήρχαν δύο νόμιμα κράτη, ένα στο βόρειο και ένα στο νότιο μέρος, οι «τουρκοκύπριοι» πάλι δεν θα μπορούσαν να εγείρουν αξιώσεις για τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ που βρίσκονται νοτίως του νησιού. Δεν πρόκειται για κάποια «ειδική διάταξη» του Διεθνούς Δικαίου· είναι απλή τοπολογική παρατήρηση επί του γεωγραφικού χάρτη.

Η σκέψη του Νταβούτογλου κινήθηκε στην «διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία» που περιλαμβάνει το Σχέδιο Αναν ΙΙ, που απεργάζονται προς ψήφιση οι πολιτικάντηδες σε Ελλάδα και Κύπρο, το οποίο όντως προβλέπει «μερτικό» για τους εποίκους. Δεν προβλέπει, όμως, «μερτικό» για τους τούρκους και επιπλέον δεν υφίσταται ως συμφωνία, αλλά ως πρόταση, οπότε δεν δημιουργεί τετελεσμένα βάσει διεθνούς δικαίου.

Ακόμα και αν ίσχυε η συμφωνία Αναν ΙΙ, η Τουρκία ως κρατική οντότητα δεν θα είχε καμία ανάμειξη στα κοιτάσματα που βρίσκονται νοτίως της Κύπρου, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Όμως, όπως προείπαμε, η συμφωνία δεν ισχύει, γεγονός που αδυνατίζει ακόμα περισσότερο το σκεπτικό Νταβούτογλου, που προσπαθεί να συγκαλύψει μία καθαρά πολεμική ενέργεια των τούρκων, να στείλουν πολεμικά σκάφη εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σε μία προσπάθεια αναψηλάφησης του ιστορικού της κρίσεως, θυμίζουμε ότι στην απαρχή των παράνομων τουρκικών ερευνών, η κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη είχε ζητήσει την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης «έστω με μία φρεγάτα», μόνο και μόνο για να λάβει ένα νέο «η Κύπρος κείται μακράν» από την κυβέρνηση Σαμαρά. Το γεγονός στηλίτευσε και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του.

Τώρα, που έχει καταστεί σαφές ότι πρόκειται να υπάρξει μία νέα υποχώρηση εμπρός σε αυτήν την τουρκική πολεμική ενέργεια, ο Ανα(ν)στασιάδης επικαλέστηκε «ασθένεια» και θα στείλε κάποιον έμπειρο στις… άτακτες υποχωρήσεις. Έτσι στις συναντήσεις που θα γίνουν, την Κύπρο θα την εκπροσωπήσει ο Αντώνης Σαμαράς, έτσι ώστε να απορροφήσει μόνος του το κόστος της εθνοπροδοσίας, όντας τελειωμένος πολιτικά έτσι και αλλιώς.

Η Τουρκία έχει  καταπατήσει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, διεξάγοντας ανερυθρίαστα πολεμικές ενέργειες εναντίον κρατών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Που είναι, αλήθεια, οι Ευρωπαίοι που θα προστάτευαν Ελλάδα και Κύπρο από τους τούρκους; Γιατί δεν έχει αναλάβει δράση η Ελλάδα που είναι εγγυήτρια δύναμη στην περιοχή; Η κυβέρνηση της ΝΔ, 40 χρόνια μετά, επαναλαμβάνει την προδοσία της Κύπρου, μόνο που αυτή τη φορά στο τιμόνι της χώρας είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο «μακεδονομάχος» που πούλησε το όνομα της Μακεδονίας μας

Στην τουρκική αυτή πρόκληση, δεν απάντησε κανένας από την Ελλάδα. Μόνο ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, μέσα από τις φυλακές που τον έχει κλείσει η προδοτική συγκυβέρνηση του μνημονίου, έσωσε την αξιοπρέπεια της χώρας, υψώνοντας την Φωνή της Αλήθειας ενάντια στην Εθνοπροδοσία!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-tourkikh-polemikh-energeia-kai-h-epanalhpsh-tou-h-kupros-keitai-makran-ap#ixzz3H087qc9s

Exit mobile version