Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο: Γη και ύδωρ δίνει στους δανειστές ο Σαμαράς

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο: Γη και ύδωρ δίνει στους δανειστές ο Σαμαράς

Τελείωσαν οι «τσάμπα μαγκιές» του Σαμαρά, ο οποίος προπαγάνδιζε την «έξοδο από τα μνημόνια», από κοινού με τους «νταβατζήδες», προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού Λαού. Ύστερα από τις αλλεπάλληλες προειδοποιητικές «σφαλιάρες» που του έριξαν εκπρόσωποι του ΔΝΤ και η Μέρκελ, ήρθε και η απάντηση των διεθνών τοκογλύφων μέσω του Χρηματιστηρίου. Από εκείνη την ημέρα, τόσο ο Σαμαράς όσο και οι «νταβατζήδες» τέθηκαν σε καθεστώς σιωπηρής υποχώρησης, προπαγανδίζοντας την «προληπτική γραμμή στήριξης», δηλαδή το νέο όνομα του επόμενου μνημονίου.

Σε αυτά τα πλαίσια έχουν ξεκινήσει οι συναντήσεις του Σαμαρά με ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, η Μέρκελ και άλλοι. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα των καθεστωτικών εφημερίδων, η «προληπτική γραμμή στήριξης» θα σχετίζεται «με την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων που απορρέουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»Σε απλά ελληνικά, όχι μόνο θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα, αλλά θα ληφθούν και άλλα πολλά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού.

Ο Χαρδούβελης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Γαλλοφωνίας, εξέθεσε τα δρώμενα στην πραγματική τους διάσταση, κάνοντας λόγο για μία νέα σχέση που ξεκινάει με το ΔΝΤ και την τρόικα, που έχει ως στόχο «την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και κυρίως την πολιτική υπευθυνότητα και σταθερότητα»δηλαδή τα νέα μέτρα, την συνέχιση της λιτότητας, των αυτοκτονιών και της φτώχειας.

Το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα πολιτικής λιτότητας, ήταν η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας να είναι χειρότερη από την στιγμή που μπήκαμε στο ΔΝΤ. Το χρέος έχει αυξηθεί, το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί και η εμπιστοσύνη των αγορών προς τις ικανότητες της ελληνικής οικονομίας έχει μειωθεί. Όλα αυτά παρά τις θυσίες (σε αίμα…) των Ελλήνων πολιτών. Και τώρα ο Σαμαράς διαπραγματεύεται την συνέχιση αυτής της πολιτικής με ένα νέο μνημόνιο, που απλώς θα έχει διαφορετικό όνομα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/jekinhsan-oi-diapragmateuseis-gia-to-neo-mnhmonio-gh-kai-udwr-dinei-stous-d#ixzz3H5QJtEJO

Exit mobile version