Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι τράπεζες απέτυχαν στο stress test, αλλά κυβέρνηση και ΜΜΕ πανηγυρίζουν την “επιτυχία”!

Οι τράπεζες απέτυχαν στο stress test, αλλά κυβέρνηση και ΜΜΕ πανηγυρίζουν την “επιτυχία”!

Την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι της ΕΒΑ και της ΕΚΤ παρουσίαζαν τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress tests, σύμφωνα με τα οποία τρεις ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφαλαιακές ενισχύσεις 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώστην εγχώρια «δημοσιογραφία» διαβάζουμε τίτλους όπως: «τρένο περνάνε οι τράπεζες στα stress tests». 

Οι τράπεζες αποτυγχάνουν, τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν την “επιτυχία” τους, το παιχνίδι βλέπετε σκληραίνει και τώρα παίζοντα τα βαρύτερα χαρτιά στην “ενημέρωση”.


Σύμφωνα με το σενάριο βάσης οι Eurobank, Πειραιώς και Εθνική θα χρειαστούν επιπλέον κεφαλαιακή ενίσχυση 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και όμως, η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ παρουσιάζει μια ψεύτικη επιτυχία.

Γιατί εδώ είναι Ελλάδα και οι τράπεζες χρηματοδοτούν το 98% των ΜΜΕ, οπότε το πρίσμα της ενημέρωσης είναι ελαφρώς… επηρεασμένο. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι κατά την παρουσίαση των ευρωπαϊκών Stress Tests δεν υπήρξε καν διερμηνεία στα Ελληνικά στο κανάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EBS, κάτι που συνηθίζεται ακόμα και για ανούσιες ανακοινώσεις ευρωπαϊκών υποεπιτροπών.

Πάμε να δούμε μερικά από τα ψεύτικα ρεπορτάζ: 

Εθνικισμός

Ας δούμε τώρα την “μαύρη” πραγματικότητα:

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-trapezes-apetuchan-sto-stress-test-alla-kubernhsh-kai-mme-panhgurizoun-t#ixzz3HM5pVv8N

Exit mobile version