Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα έστειλε και υποβρύχιο στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέα τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα έστειλε και υποβρύχιο στην κυπριακή ΑΟΖ

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», οι τούρκοι αναγκάζουν τους σαμαροβενιζέλους σε μία ακόμα ντροπιαστική επίκυψη. Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το τουρκικό υποβρύχιο είναι από την πρώτη στιγμή στη συνοδεία του σεισμογραφικού σκάφους, αλλά η παρουσία του δεν είχε γίνει γνωστή. Η Τουρκία με αυτόν τον τρόπο θέλησε να «θωρακίσει» την παρουσία του Barbaros εντός των «οικοπέδων» της κυπριακής ΑΟΖ για την ολοκλήρωση των ερευνών που διενεργεί.

Οι τούρκοι πυκνώνουν τις ναυτικές δυνάμεις τους στην περιοχή την ώρα που ο Σαμαράς επιμένει στην ρήση του Καραμανλή και τις επιταγές της παράταξής του ότι «η Κύπρος κείται μακράν», αρνούμενος πεισματικά να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Η τουρκική επιθετικότητα κορυφώνεται έναντι μίας ελληνικής ηγεσίας άτολμης και προδοτικής.

Ο σκοπός της Τουρκίας σαφής και εκδηλωθείς από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, ο οποίος είπε προ ημερών είπε ότι έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έρευνες και να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο. Η ελληνική ηγεσία αντί να του «τρίξει τα δόντια», υποχώρησε για άλλη μία φορά δείχνοντας σε όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι διατεθειμένη να κάνει όποιες επικύψεις ζητήσει ο Νταβούτογλου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-tourkikh-proklhsh-tourkiko-upobruchio-sthn-kupriakh-aoz#ixzz3HWPCG0js

Exit mobile version