Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατάμεστα τα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας κατά την επετειακή ομιλία για την 28η Οκτωβρίου

Κατάμεστα τα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας κατά την επετειακή ομιλία για την 28η Οκτωβρίου

Για μια ακόμη φορά η Τ.Ο. Καβάλας της Χρυσής Αυγής αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους δεκάδες Συναγωνιστές, που έδωσαν δυναμικό παρόν στην αναγγελθείσα επετειακή ομιλία του Συναγωνιστή και βουλευτή Σερρών, Ματθαιόπουλου Αρτέμη για την 28η Οκτωβρίου και τον Εθνικό Κυβερνήτη, Ιωάννη Μεταξά. Ο Γραμματέας της Τοπικής, Συναγωνιστής Βογιατζής Δημήτρης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε επιγραμματικά στα ιστορικά γεγονότα που σφραγίστηκαν στις λαμπρότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας από την ανδρεία του Έλληνα στρατιώτη, ο οποίος κλήθηκε να πολεμήσει έναν κατά πολύ ανώτερο στρατιωτικά εισβολέα.

Ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος προέβη αρχικά σε μια σύντομη ανασκόπηση των γεγονότων που οδήγησαν την Ελλάδα εκτός ουδετερότητας, την οποία κι επιδίωκε με κάθε κόστος ο Μεταξάς γνωρίζοντας και προβλέποντας, σαν οξύνους νους και στρατιωτικός, τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα είχε η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Παρόλα αυτά οργάνωσε το στρατό, οχύρωσε αμυντικά τα σύνορα και εξασφάλισε την προμήθεια του ανθρώπινου δυναμικού με όλα τα απαραίτητα εφόδια, καθώς είχε επιτύχει αυτάρκεια σε πολλά είδη, αν και η ελληνική οικονομία είχε δεχθεί σοβαρά πλήγματα, κυρίως μετά την ολοκληρωτική καταστροφή στην Μ. Ασία. Όμως το ᾽40  οι Έλληνες είχαν Μεταξά κι όχι Σαμαρά, που σήμερα λέει ένα μεγάλο ΝΑΙ σε όλα τα αιτήματα των νέων επικυρίαρχων του Έθνους. Ο Μεταξάς δεν αποφάσισε με κριτήριο το πολιτικό του μέλλον αλλά με γνώμονα το καλό της πατρίδος, σε αντίθεση με το ανδρείκελο των τοκογλύφων που εκτελεί διαταγές για να έχει την εύνοια των εντολοδοτών του.

Βέβαια, ο Μεταξάς είχε όραμα για το λαό του και πίστη στις δυνατότητες του, ο οποίος κατά την κρίσιμη εκείνη στιγμή, έδωσε το παρόν στο κάλεσμα για εθνική πανστρατιά εναντίον των Ιταλών, με εξαίρεση τους κατά παράδοση προδότες του ΚΚΕ που καλούσαν σε αποστασία τους Έλληνες γιατί ο πόλεμος του Μεταξά ήταν… «ιμπεριαλιστικός»! Κλείνοντας την ομιλία του ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος κάλεσε το κοινό σε εγρήγορση κι εθνική αφύπνιση για να παραμείνουν τα σύμβολα του εθνικού αγώνα ζωντανά και τα πρότυπα τους φάρος σε σκοτεινούς καιρούς όπως οι σημερινοί, που κάποιοι θλιβεροί υπάλληλοι των τοκογλύφων παριστάνουν τους «αντιστασιακούς», ξεπουλώντας γη και ύδωρ στους αφεντάδες τους.

Τα ερωτήματα του ακροατηρίου που ακολούθησαν αφορούσαν κυρίως το νέο μυθιστόρημα Ντογιάκου και τις εξελίξεις στο παραδικαστικό κύκλωμα που βάλλει κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας κατόπιν εντολών από το Μαξίμου. Η ομιλία έληξε με άπαντες να ψάλλουν σε στάση προσοχής τον Εθνικό μας Ύμνο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/katamesta-ta-grafeia-ths-t.o.-kabalas-kata-thn-epeteiakh-omilia-gia-thn-28h#ixzz3HYetITy7

Exit mobile version