Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πολιτική σύληση του μνημείου της Αμφίπολης, οδήγησε στην καταστροφή του

Η πολιτική σύληση του μνημείου της Αμφίπολης, οδήγησε στην καταστροφή του

Την απογοήτευση που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού, σε αντίθεση με τις προσδοκίες που είχε διαμορφώσει η Χούντα Σαμαρά αποβλέποντας στο μικροπολιτικό όφελος και στην ψηφοθηρία, έρχεται πλέον να συμπληρώσει η οργισμένη αντίδραση αρχαιολόγων, οι οποίοι στηλιτεύουν τα όσα έλαβαν χώρα με γνώμονα όχι την προστασία ενός αρχαιολογικού θησαυρού αλλά τον πολιτικό αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινής γνώμης.

Μεταξύ αυτών, ο Α. Νακάσης ο οποίος τονίζει: «αν η ανασκαφή στην Αμφίπολη γινόταν με το σωστό επιστημονικό τρόπο της ιστορικής στρωματογραφίας θα είχαμε ήδη περισσότερες πληροφορίες για το μνημείο και το νεκρό»Εξηγεί συγκεκριμένα: «Η ανασκαφή είναι μια καταστροφική διαδικασία από μόνη της και ο μόνος λόγος που δικαιολογεί αυτή την καταστροφή είναι η κτήση πληροφοριών. Αν λοιπόν χάσεις πληροφορίες που θα έπρεπε να πάρεις κατά τη διάρκεια της ανασκαφής, τις έχασες για πάντα».

Ο κύριος Νακάσης, στηλιτεύει την βιασύνη προκειμένου να γίνουν ανακοινώσεις με πολιτική σκοπιμότητα: «Έχετε δει ποτέ ψηφιδωτό να βγαίνει σε δόσεις; Βγήκε το πρώτο κομμάτι, το έπλυναν και συνέχισαν για να αποκαλυφθεί το επόμενο. Φαίνεται και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Λένε ότι κάνουνε την ανασκαφή με τον καλύτερο τρόπο αλλά δεν μας λένε πώς την κάνουνε. Ουσιαστικά δεν σκάβουν με την μέθοδο που θα έπρεπε διότι αυτό θα απαιτούσε χρόνο όταν όμως υπάρχει όλη αυτή η πίεση πως θα γίνει στο χρόνο της η ανασκαφή».

Καθίσταται σαφές ολοένα και περισσότερο πια, πως η παράσταση που έστησε η Χούντα Σαμαρά επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί ένα αρχαιολογικό εύρημα τεράστιας εθνικής σημασίας, εξελίχθηκε σε παρωδία. Στην πατριδοκαπηλία ως εκ τούτου, η Χούντα Σαμαρά εμφανίζει υπερβάλλον πλεόνασμα, το οποίο όμως καθώς φαίνεται μετατρέπει τον τάφο της Αμφίπολης σε τάφο της αντεθνικής κυβέρνησης!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-politikh-sulhsh-tou-mnhmeiou-ths-amfipolhs-odhghse-sthn-katastrofh-tou#ixzz3Hcq0ngoz

Exit mobile version