Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεταστροφή κυβερνητικής προπαγάνδας: Αντί για «έξοδο από το μνημόνιο» ο Σαμαράς βλέπει «έξοδο από το ευρώ»

Μεταστροφή κυβερνητικής προπαγάνδας: Αντί για «έξοδο από το μνημόνιο» ο Σαμαράς βλέπει «έξοδο από το ευρώ»

Από το «καρότο» στο «μαστίγιο» γυρνάει την κυβερνητική προπαγάνδα ο Σαμαράς, ύστερα από τις αλλεπάλληλες «σφαλιάρες» που δέχεται από τις αγορές και τους διεθνείς τοκογλύφους. Θυμίζουμε ότι ο Σαμαράς βάσισε μία ολόκληρη κυβερνητική προπαγάνδα, που περιελάμβανε από πρόθυμους – πλην διαπλεκόμενους – καναλάρχες και εργολάβους, μέχρι ολόκληρα επικοινωνιακά επιτελεία και εταιρείες δημοσκοπήσεων στην «μπαρούφα του αιώνα», ήτοι την «έξοδο το μνημόνιο».

Οι διεθνείς τοκογλύφοι… εκτίμησαν δεόντως την προπαγανδιστική εκστρατεία του Σαμαρά, ο οποίος δεν κατάλαβε το μήνυμα της Μέρκελ στο Βερολίνο, και το χρηματιστήριο άρχισε να κατρακυλά, τα spreads να ανεβαίνουν και τα ομόλογα να αποκαλύπτονται ως «σκουπίδια», όπως τα είχε αποκαλέσει ο ΝτράγκιΗ πλήρης αποτυχία των τραπεζών στα stress test, παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ ως «επιτυχία», αλλά αυτό δεν αρκούσε για να αντιστρέψει το κλίμα.

Έτσι με εντολή Μέρκελ ανασύρθηκε από συρτάρι η επικοινωνιακή τρομοκρατία της «εξόδου από το ευρώ», η οποία θα λειτουργήσει ως δεύτερη γραμμή προπαγάνδας, ομολογουμένως πιο κοντινής με την ζοφερή οικονομική πραγματικότητα. Όπως αναφέρει σχετικώς η Die Welt «η μόνιμα υποψήφια προς έξοδο Ελλάδα παρουσιάζει αρνητική εξέλιξη. Ο δείκτης εξόδου εκτοξεύθηκε στο 9%», ενώ κάνει λόγο για το ότι «περίπου το 12% των επενδυτών αναμένει τους ερχόμενους 12 μήνες την έξοδο από την ευρωζώνη τουλάχιστον μίας χώρας».

Βεβαίως, όπως έχουμε πολλές φορές ξαναπεί, δεν προβλέπεται η έξοδος μίας χώρας από την ευρωζώνη, εκτός και αν αυτή είναι εθελούσια. Τα σενάρια, όμως, θα ανακινηθούν ακόμα μία φορά μπας και τρομάξει κανείς, για το αν θα πεινά με ευρώ ή αν θα πεινά με δραχμή. Αν κατευναστούν οι αγορές με την σύναψη του νέου μνημονίου, με την επωνυμία «προληπτική γραμμή στήριξης», τότε θα επιλεγεί η παρούσα προπαγανδιστική γραμμή. Αν παρόλα αυτά συνεχίζουν να πέφτουν «σφαλιάρες» θα έχουν ήδη γίνει τα προπαγανδιστικά προεόρτια της τρομοκρατικής εκστρατείας.

Ο Σαμαράς μπορεί να επιχειρήσει να αλλάξει την προεκλογική ατζέντα και να την μεταφέρει στο ψευτοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ελπίζοντας να κερδίσει «πόντους». Δεν έχει αντιληφθεί, όμως, ότι το δίλημμα που πραγματικά τίθεται πλέον είναι «Σαμαράς ή Ελλάδα» και η μόνη σωστή απάντηση είναι Χρυσή Αυγή και Ελλάδα! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/metastrofh-kubernhtikhs-propagandas-anti-gia-ejodo-apo-to-mnhmonio-o-samara#ixzz3HehuXECJ

Exit mobile version