Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ακολουθεί η “σκιαγράφηση του Σολομώντος”, χαρακτήρα του ελληνικού θεάτρου σκιών του γνωστού Καραγκιόζη (Μαυρομάτη) που διαδραματίζεται στην εποχή της τουρκοκρατίας. Ο γνωστός χαρακτήρας Σολωμός (εβραϊστί Σολομών) είναι μέλος της εβραϊκής παροικίας της Θεσσαλονίκης και πολίτης της οθωμανικής επικράτειας της εποχής. Παροικίες Εβραίων υπήρχαν επίσης στην Λάρισα, στο Αγρίνιο και στην Αθήνα. Η λαϊκή και εθνική μας παράδοση έχει καταγράψει τον Σολωμό ως “πλούσιο, πονηρό, τσιγκούνη, άνθρωπο που σκέπτεται μόνο το χρήμα”. Επίσης “προκαλεί τογέλιο και κινείται σαν νευρόσπαστο”.

Βασισμένο στην λαϊκή μας παράδοση είναι και το διαφημιστικό σποτ της εταιρείας Jumbo που εντασσόταν σε μεγάλη σειρά σύντομων διαφημιστικών σποτ για αρκετούς μήνες το έτος 2010 Θυμίζουμε πως το 2010 ήταν η εποχή της κορύφωσης της περιπέτειας χρέους που προκλήθηκε από έναν άλλο Εβραίο τον ΓΑΠ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Πράγματι το διαφημιστικό αυτό σποτ εξαφανίστηκε εκτός από τα τηλεοπτικά κανάλια και από το μεγαλύτερο δίαυλο βίντεο στον κόσμο το Υoutube.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Βακάκη λέγοντας:
«Σε διαφημιστικό σποτ της Εταιρείας σας στην τηλεόραση χρησιμοποιείτε κατά τρόπο ανάρμοστο τη φιγούρα του Εβραίου από το θέατρο Σκιών, προσδίδοντας μάλιστα σ΄ αυτόν την ιδιότητα του τοκογλύφου. Επειδή το εν λόγω σποτ περιέχει μηνύματα άκρως ρατσιστικά και δυσφημιστικά ζητούμε όπως αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ ώστε να σταματήσει η επιχειρούμενη προκλητικότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την καθαυτή εμπορική σας δραστηριότητα».

Παρατηρήστε πως το ΚΙΣ ενδιαφέρεται μόνο για την διαφύλαξη των εβραϊκών συμφερόντων και ουδέποτε των ελληνικών, μολονότι δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην ελληνική επικράτεια. Η “ρατσιστική” του αυτή συμπεριφορά καλύπτεται από τον μανδύα της δημοκρατικότητας, μόνο όταν κρίνει πως θίγονται τα εβραϊκά συμφέροντα. Γιατί δεν πράττει το ίδιο για τα συμφέροντα των υπόλοιπων Ελλήνων υπηκόων όταν το 2010 λοιδορούντο συστηματικά από τους εταίρους Ευρωπαίους, προκειμένου να εισέλθει η Ελλάς στην μέγγενη του ΔΝΤ; Μήπως επειδή τα επιχειρηματικά συμφέροντα των Εβραίων εν Ελλάδι ουδέποτε θίχτηκαν προ και μετά ΔΝΤ; Μήπως επειδή το ΚΙΣ και οι εβραϊκών συμφερόντων εταιρείες στην Ελλάδα, ουδέποτε φορολογήθηκαν από το ελλαδικό κράτος από το 1944 και εντεύθεν; Έχει ακούσει το ΚΙΣ για την έκφραση “κράτος εν κράτει”;

Νίκος Β.

Μεταστροφή κυβερνητικής προπαγάνδας: Αντί για «έξοδο από το μνημόνιο» ο Σαμαράς βλέπει «έξοδο από το ευρώ»

Σχετικά με το άρθρο σας “Ο… αγώνας του Τζορτζ Σόρος για την νομιμοποίηση των ναρκωτικών”, γράφετε στο τέλος πως “δεδομένου ότι όπου επεμβαίνει το ΔΝΤ και πέφτει φτώχεια ανθούν τα ναρκωτικά”. Για την ακρίβεια όπου επεμβαίνει η Δημοκρατία και όχι απλά το ΔΝΤ, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών. Ο Αρχηγός είχε αναφέρει άλλωστε πως όταν η Αμερική επιτέθηκε στο Αφγανιστάν για το “εκδημοκρατίσουν”, όπως λένε οι ίδιοι, το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν το Αφγανιστάν να γίνει πρώτο σε παραγωγή ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα. Ο λόγος είναι το πολίτευμα και η διοίκηση. Άλλωστε αυτό το έχουν καταλάβει οι Αμερικανοί και το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν καταλαμβάνουν μια χώρα και θέλουν να την διαλύσουν είναι να εγκαθιδρύσουν την Δημοκρατία. Και ύστερα όλα έρχονται μόνα τους. Διαφθορά, πορνεία, ναρκωτικά, αδικία έξαρση της εγκληματικότητας, καθώς και πολλά άλλα¨ «άνθη» της αστικής τύπου δημοκρατίας όπως δυστυχώς διαπιστώνουμε με τη μεταμόρφωση της πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια.

Α.Μ.

Η νεολαία στο πλευρό της Χρυσής Αυγής – Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Κάθε κυβέρνηση πρέπει να στελεχώνει την σύνθεση της με υπουργούς που δεν θα λένε μόνο ωραία λόγια ή θα εντυπωσιάζουν με κάποιες θεαματικές κινήσεις στα αθηναϊκά ΜΜΕ το φιλοθεάμον κοινό, μα πάνω από όλα θα πρέπει να είναι αποτελεσματικοί, προσγειωμένοι και προ πάντων να εμπνέουν συνέπεια!

Να δέχονται ακόμη ότι μπορεί κι αυτοί να σφάλλουν και έτσι να έχουν ως ιεραρχικά πρώτοι την ευθύνη. Έτσι η κυβέρνηση θα πείθει τον λαό, πως πράγματι οι υπουργοί της εμφορούνται από καλές προθέσεις και όχι από μικροψυχία…..

Τούτη η παραδοχή έχει ιδιαίτερη αξία στον πολύπαθο χώρο της παιδείας. Κι αυτό γιατί οι ηγέτες της διαχρονικά δεν είχαν ούτε έχουν να επιδείξουν το παράδειγμα του υπεύθυνου, του προσηνή, του ταπεινού, που με την στάση ζωής τους διδάσκουν και παραδειγματίζουν τα παιδιά.

Ο υπουργός παιδείας Λομβέρδος δεν εμφανίστηκε στην δοξολογία που γίνεται κάθε χρόνο σε κεντρική εκκλησία των Αθηνών ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και παρ’ ότι ο αρχιεπίσκοπος, ιερείς και το χριστεπώνυμο πλήθος τον ανέμεναν καρτερικά επί εικοσιπεντάλεπτο πριν αρχίσει η θεία λειτουργία , αλλά εις μάτην……

Ανεξάρτητα του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος υπουργός θα περάσει στην ιστορία ως ο μόνος υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων που δεν παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία, στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκείνο που ξενίζει είναι η δικαιολογία του για την μη προσέλευση του στην δοξολογία.

Κανείς δεν τον ειδοποίησε να παραστεί, δικαιολογήθηκε…… Όμως για τα αυτονόητα δεν ειδοποιείται κανείς, όταν μάλιστα αυτός ο κάποιος είναι ο επικεφαλής, ο υπουργός παιδείας με αυξημένη ευθύνη και ευαισθησία στις παραδόσεις, την θρησκεία και την ιστορία του λαού του…….

Ο Ελληνικός λαός χειμάζεται από μνημόνια και κρίσεις… Όταν ακούει όμως φαιδρές αιτιολογίες από τους ταγούς όχι μόνον δεν πείθεται αλλά αντίθετα του δημιουργείται έντονη αποστροφή και προβληματισμός…..

Θα ήταν καλό για την εικόνα του συγκεκριμένου υπουργού να παραδεχθεί ότι χαλάρωσε λόγω αργίας, ενδεχομένως μέσα στην οικογενειακή θαλπωρή, ξεχνώντας ότι το πρωτόκολλο εκτός από την παρέλαση είχε νωρίτερα και θεία λειτουργία….. Είτε το θέλουμε είτε όχι, με την θρησκεία είναι συνδεδεμένος ο εορτασμός σημαντικών ιστορικών γεγονότων του έθνους…..

Αντί όμως να ζητήσει συγνώμη, ο υπουργός με έναν αντιπαθητικό εγωισμό διέταξε ένορκη διοικητική ευθύνη (ΕΔΕ) για να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τάχα δεν τον ειδοποίησαν! Δεν Σας θυμίζει όμως κάτι τέτοιο υφέρποντα φασισμό;!

Ξεχνά όμως πως για ό,τι συμβεί στο πλοίο, ο καπετάνιος έχει την ευθύνη και όχι οι ναύτες και οι λοστρόμοι!

Ο υπουργός όμως δεν θεωρεί τον εαυτό του καπετάνιο και προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στους πιο κάτω….. Δεν παραδειγματίζει , δεν πείθει, αντίθετα γίνεται περιγέλαστος και συνάμα αναξιόπιστος σε όσες προκλήσεις θα έλθουν για την παιδεία στο μέλλον…..

Την νοοτροπία αυτή σαράντα ολόκληρα χρόνια από την μεταπολίτευση και μετά, την έχει γευθεί στο πετσί του αυτός ο λαός. Οι πολιτικοί ή καλύτερα πολιτικάντηδες του συστήματος ρίχνουν με την πρώτη ευκαιρία την ευθύνη στους άλλους. Τους άλλους κατακρίνουν, τους άλλους καυτηριάζουν, τον εαυτό τους ποτέ!

Η νοοτροπία όμως αυτή οδήγησε την χώρα στο χάλι που έχει. Λείπει η λεβέντικη στάση σε όλα τα επίπεδα άσκησης εξουσίας!

Ας αφουγκρασθεί λοιπόν ο υπουργός παιδείας τι πιστεύουν γι’ αυτόν οι πολίτες μετά την τελευταία του αντίδραση. Ας πάψει να ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους. Μη ξεσπάσει σε κάποιο δύσμοιρο υπάλληλο που ταλανίζεται από τα μνημόνια……. . Σε άλλη χώρα μια τέτοια στάση θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση. Έχει όμως τέτοια ευθιξία ο υπουργός;; Αμφιβάλλω…….

Η κρίση δεν έρχεται μόνη της…… Από πίσω υπάρχουν και υπουργοί που ενεργούν ως ξοφλημένοι καπετάνιοι…. Η αλαζονεία και η ύβρις όμως κάποια στιγμή φέρνει την Νέμεση…… Ας το γνωρίζουν όλοι αυτοί που κατάντησαν έτσι τον όχι άμοιρο και δικών του ευθυνών λαό…..

Ηλιακόπουλος Ηλίας

Ηλίας Κασιδιάρης: Ελλάς – Κύπρος – Κοινή ΑΟΖ και Ενιαίος Αμυντικός Χώρος

Ανήμερα τις 28ης Οκτωβρίου σε σχολική γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο 1ο λύκειο Ηρακλείου γνωστό ως ”Καπετανάκειο” έγινε μια τοποθέτηση υπέρ του Κουμμουνιστικού κόμματος όπου οι καθηγητές υπεύθυνοι  της γιορτής αλλά και με την ανοχή των υπολοίπων έβαζαν τα παιδιά να ψάλουν τον ύμνο του ΕΑΜ υπό την βλέψη του Άρη Βελουχιώτη όπου προβαλλόταν από πίσω και διαβάζοντας ανιστόρητα κείμενα αποκαλώντας ‘’προδότη’’ την Ιωάννη Μεταξά  και ουσιαστικά όποιον δεν συμμετείχε στο κατά την άποψη τους  ‘’λαϊκό κίνημα’’ όπως αναφέρθηκε (ΚΚΕ) και στο τέλος της σχολικής γιορτής υπήρχαν τοποθετήσεις για τον ιμπεριαλισμό , Συρία , ΝΑΤΟ και ότι συγκαταλέγετε στις φυλλάδες του ΚΚΕ μιας και τα κείμενα της γιορτής γράφτηκαν από καθηγήτρια γνωστή στον χώρο αυτόν. Και ουσιαστικά τα παιδιά παρακολούθησαν μια γιορτή υπό την αιγίδα του ΚΚΕ  που ουσιαστικά όλα τα ιστορικά; Γεγονότα παρουσιάστηκαν υπό την βλέψη αυτού του κόμματος .Αξίζει να σημειωθεί ότι  στα κείμενα αυτά που ουσιαστικά για Μανιφέστο του ΚΚΕ μπορούν να θεωρηθούν αναφερόταν στην γερμανική κατοχή κάτι το οποίο δεν έχει καμία χρονική σχέση με αυτό που γιορτάζουμε την 28η. Δεν γίνεται αυτά τα γεγονότα απλά να τα προσπερνάμε και να αφήνουμε τον καθένα να κάνει ότι θέλει χωρίς κανέναν Έλεγχο και φραγμό . Ποια θα ήταν η αντίδραση τους αν αντί για τον ύμνο του ΕΑΜ τραγουδούσαν τον ύμνο του ΕΔΕΣ; Σε μια σχολική γιορτή δεν θέλουν ούτε ύμνους του ΕΑΜ ούτε κανενός . Τον εθνικό μας ύμνο ,την Βέμπο και ότι γίνεται στις ‘’κανονικές’’ σχολικές γιορτές. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι σε ένα σχολικό περιβάλλον γίνονται τέτοιες αυθαιρεσίες χωρίς κανένα έλεγχο και καμιά συνέπεια. Και μάλιστα δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός αλλα όπως είδα  και στην παρέλαση στο Χαλάνδρι που έγινε υπό τους ύμνους του ΕΑΜ έγινε μια στοχευμένη και ύπουλη επίθεση.

Ευχαριστώ.
Γονέας μαθήτριας Γ Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-paraskeuh-31-oktwbriou-2014#ixzz3HiCOp97t

Exit mobile version