Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Βόρεια Προάστια, Δυτική Αττική, Δράμα, Πέραμα, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά

Τ.Ο. Βορείων Προαστίων: Την Τετάρτη 29/10 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον γραμματέα Μιχάλη Μπέλλο για θέματα της τοπικής καθώς και για την τελετή μνήμης των αδελφών μας, το ερχόμενο Σάββατο 01/11/2014. Ακολούθησε μια ιδιαίτερα συγκλονιστική ομιλία ,για την αποφράδα ημέρα της 1ης του Νοέμβρη, από τον Συναγωνιστή Αργυρή ο οποίος με ιδιαίτερη σεμνότητα, αλλά και δύναμη ψυχής, που μόνο ένας γνήσιος Χρυσαυγίτης διαθέτει, περιέγραψε τα στιγμιότυπα της ημέρας εκείνης, τραγικό θύμα της οποίας θα μπορούσε να ήταν και ο ίδιος.

Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Μέσα σε βαρύ κλίμα εν όψη της μαύρης επετείου της άνανδρης δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκαν τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του μέλους της κεντρικής Επιτροπής Αλεξανδράκη Κωνσταντίνου.

“Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν’ ο καρπός – αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση, διά ν’ αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν’ εκείνος που θάπτεται διά να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει.”

Τ.Ο. Δράμας: Παρουσία σε αποκαλυπτήρια μνημείου Μακεδονικού Αγώνα. Την Κυριακή 19-10-2014 ο Γραμματέας της Τ.Ο. Δράμας, συναγωνιστής Παπαδόπουλος Δημήτρης, με κλιμάκιο συναγωνιστών της Τοπικής μας παρευρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους πεσόντες του Μακεδονικού Αγώνα στην Προσοτσάνη Δράμας, διακηρύσσοντας προς κάθε κατεύθυνση πως η Χρυσή Αυγή δεν διαπραγματεύεται την γη που ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων Αγωνιστών.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι συναγωνιστές μοίρασαν φύλλα της εφημερίδας Χρυσή Αυγή, καθώς και μεγάλη ποσότητα έντυπου ενημερωτικού υλικού για τις θέσεις του Κινήματος στην Προσοτσάνη Δράμας.

Τ.Ο. Περάματος: Την Δευτέρα 27/10 πραγματοποιήθηκε ομιλία στην τοπική μας οργάνωση από τον συναγωνιστή Κούβαρη Γιώργο με θέμα: ”28η Οκτωβρίου – Η επέτειος του ΟΧΙ”. Αρχικά ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής εκείνης καθώς και στον συσχετισμό των στρατιωτικών δυνάμεων που έλαβαν μέρος την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Έπειτα τονίστηκε πως το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά ήταν εκείνο που είχε προετοιμάσει επιτυχώς την πατρίδα μας για την επερχόμενη πολεμική αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα καθώς και ότι η Ελλάς ουσιαστικά μόνη και αβοήθητη από τους ”συμμάχους” της έδωσε και κέρδισε τον ιταλικό εισβολέα. Τέλος επισημάνθηκε πως χρέος όλων μας είναι να φανούμε αντάξιοι της παρακαταθήκης των προγόνων μας και να δώσουμε την δική μας μάχη για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους τωρινούς δυνάστες της μέχρι την τελική Νίκη.

Κατάθεση στεφάνου και ομιλία για την 28η Οκτωβρίου και τον Ι. Μεταξά από την Τ.Ο. Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Παρότι βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να δικαιωνόμαστε για την επιλογή μας, τα τελευταία δύο χρόνια, να μην συμμετέχουμε από κοινού με τους ντόπιους πολιτικάντηδες σε δημόσιες τελετές, θεωρούμε πως οι Κεφαλλονίτες θα πρέπει να ζήσουν σκηνές όπως αυτές του απόλυτου αίσχους, από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, κατά τη χθεσινή «παρέλαση» στην Πλατεία Αργοστολίου, αλλά και να υποστούν τις συνέπειες της επιλογής τους κατά τις πρόσφατες εκλογές, μήπως και συνετιστούν, προλαβαίνοντας τα χειρότερα που θα έρθουν.

Από την πλευρά μας τιμήσαμε και φέτος την επέτειο του «ΟΧΙ» και τον Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά, με τον τρόπο που αρμόζει στην περίσταση και όχι προσβάλλοντας τη μνήμη των προγόνων μας, που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε οι Έλληνες ελεύθεροι με αγωνιστικό και εθνικό φρόνημα και όχι η ντροπή της φυλής και προδότες του έθνους. Αντιπροσωπεία του Πυρήνα μας, το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία μας, με θέμα «Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες». Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω το Έθνος.

Κέρκυρα: Kατάθεση στεφάνου για την 28η Οκτωβρίου. Οι Συναγωνιστές του Πυρήνα Κέρκυρας τίμησαν με κατάθεση στεφάνου τους πεσόντες της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η ηθική, η συνείδηση και οι Ιδέες μας δεν μας επιτρέπουν να συμμετέχουμε στις “επίσημες” φιέστες του μεταπολιτευτικού πολιτικαντισμού οι οποίες είναι ξεκάθαρα υποκριτικές δίχως κανέναν σεβασμό προς την ιστορική μνήμη και αλήθεια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-boreia-proastia-dutikh-attikh-drama-perama-kerkura-k#ixzz3HiCmEyw4

Exit mobile version