Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Ανησυχητικά υπερπλήρεις οι Ψυχιατρικές Κλινικές Αττικής

Σύμφωνα με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ) καθώς και άλλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, στα χρόνια της κρίσης, έχουν παρουσιάσει σοβαρή αύξηση τα περιστατικά ασθενών με αγχώδη διαταραχή, αίσθημα ανασφάλειας και κατάθλιψη. Ακόμα, είναι χαρακτηριστική η αύξηση των αυτοκτονιών και η αύξηση των νοσηλειών για ψυχοπαθολογικές νόσους.

Ενδεικτικά, για το 2014, μόνο στο Δαφνί καταγράφονται κάθε μήνα 200 εισαγωγές ασθενών, ενώ η πληρότητα αγγίζει το 130%. Μέσα σε εννέα μήνες εξετάστηκαν 3.412 άνθρωποι και έγιναν 1.757 εισαγωγές και είναι σύνηθες το φαινόμενο οι ιατροί να καταφεύγουν με μεγαλύτερη ευκολία στο «εξιτήριο», ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα πληρότητας. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι μόνο το 50% όσων νοσούν ψυχικά αναζητούν ιατρική βοήθεια.

Τα παραπάνω δεδομένα δεν καταγράφονται με μοναδικό σκοπό να παρουσιαστεί άλλη μια θλιβερή συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Οι παραπάνω μετρήσεις δείχνουν την αναλγησία και υποκρισία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, της οποίας οι πολιτικές ταλανίζουν τους πολίτες ψυχικά, οικονομικά και κοινωνικά. Ακόμα, γίνεται σαφές ότι η κρίση δεν είναι μονόπλευρη, αυστηρά οικονομική, αλλά έχει προχωρήσει κυρίως σε επίπεδο πολιτικό και αξιακό. Αλλά ξεχάσαμε για τον κ. Υπουργό Υγείας Βορίδη όλα τα παραπάνω, και ιδίως οι αυτοκτονίες, αποτελούν απλά συνέπειες μιας δημοσιονομική πολιτικής!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-anhsuchhtika-uperplhreis-oi-psuchiatrikes-klinikes-attikhs#ixzz3HiFlqTh6

Exit mobile version